Recept

Ovengedroogde Tomaten

Ovengedroogde tomaten
Ovengedroogde Tomaten
Ovengedroogde Tomaten

Al jaren vullen wij al onze salades en onze sandwiches met heerlijke zongedroogde tomaten. Ook zijn zongedroogde tomaten heerlijk op een tosti en in bijvoorbeeld een lekker stukje varkenshaas. Met dit recept kun je ovengedroogde tomaten maken die net zo lekker zijn als zongedroogde tomaten uit een potje. Deze ovengedroogde tomaten kosten weinig tijd en zijn ongeveer 2 weken lang goed, mits je ze goed onder de olie houdt.

Kies zelf of je voor snoeptomaten of voor cherrytomaten gaat. Wil je wat hartige tomaten? Kies dan voor de cherrytomaten en hou je van wat zoetere tomaten neem dan gewoon lekker de snoeptomaatjes.

Bereiding van Ovengedroogde Tomaten

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Halveer alle tomaatjes en plaats deze op een met bakpapier belegde bakplaat. Kruid de tomaten met de oregano en met wat grof zeezout. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Schep na een half uur de tomaatjes om. Grill de tomaten nog een half uur in de oven en hou ze goed in de gaten. Wanneer de tomaten zwart beginnen te worden, is het tijd om de tomaten eruit te halen. Laat de bakplaat met de tomaten even afkoelen en zet een pan met water op.

Breng het water aan de kook en pak een pot. Vul de pot met kokend water draai het deksel er goed op en schud de pot. Gooi het water eruit en laat de pot afkoelen. De pot is nu steriel. Schep de ovengedroogde tomaten in het potje en vul het potje aan met zonnebloemolie of olijfolie. Zorg ervoor dat er een flinke laag olie op de tomaatjes is en dat er geen tomaatjes er bovenuit steken. Bewaar het potje op een donkere koele plek en eet deze tomaatjes binnen 2 weken op.

Geniet van deze heerlijke ovengedroogde tomaatjes in bijvoorbeeld een lekkere pastasalade.

Tomaatjes
Ovengedroogde tomaten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondBijgerechten

Laat gerust een reactie achter