Recept

Ovenpasta met Broccoli, Parmaham en Paddenstoelen

Onze ovenpasta caprese is één van de favorieten van onze blog. Met het oog op dit recept hebben wij een nieuwe ovenpasta gemaakt: een ovenpasta met rauwe ham, broccoli en paddenstoelen. Dit recept zit vol smaak, ingrediënten en is makkelijk te maken. Je kunt hem zelfs een avond van te voren klaar zetten, zodat hij de volgende dag enkel in de oven hoeft. Ideaal wanneer je een drukke dag voor de boeg hebt. Wij zijn er erg dol op en ervan overtuigd dat dit een nieuwe favoriet wordt.

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Zet een pan met heet water op het vuur en kook de pasta volgens de bereiding van de verpakking.

Snijd de paddenstoelen in grove stukken, haal de broccoliroosjes van de stronk en snijd de parmaham in reepjes. Snijd de ui in kleine snippers en pers de teentjes knoflook. Verhit een pan met de olijfolie op het vuur en fruit de uitjes met de knoflook . Voeg dan de paddenstoelen, broccoliroosjes en parmaham toe. Bak alles mee en blus het na een paar minuten af met de witte wijn en balsamico azijn. Kruid alle ingredienten met de tijm, basillicum en oregano en laat alles nog een beetje inkoken.

Wanneer de pasta gekookt is, giet je deze af en voeg je de pasta toe aan de groente en ham in de pan. Schep dan ook de walnoten door de pasta.

Giet het mengsel in een ovenschaal. Klop de eieren los met de crème fraîche en giet deze over de pasta heen. Bestrooi dan de ovenschotel met de parmezaanse kaas en plaats de ovenschaal in de oven. Bak de ovenpasta binnen 10-15 minuten af tot het mooi goudbruin is.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter