Recept

Ovenpasta met Gegrilde Groente en Mozzarella

Ovenpasta met Gegrilde Groente en Mozzarella

Wij zijn gek op ovenpasta’s. Onze absolute favoriet is de Oven pasta Caprese. Dit recept staat al vanaf het begin op onze website en valt goed bij jullie in de smaak. Daarom besloten wij te experimenteren en een nieuwe, vegatarische versie, te maken. Dit keer een heerlijke ovenpasta met gegrilde groente en mozzarella. De grillsmaak van de groenten vinden wij echt heerlijk. Dit is dus echt smullen!

Een ovenpasta vinden wij onwijs ideaal omdat je deze al een dag van te voren kunt maken. Wanneer je een drukke dag hebt, hoef je de ovenschotel enkel nog af te bakken of op te warmen.

Bereiding

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Kook de penne volgens bereiding van de verpakking. Meestal zijn ze binnen 10-12 minuten beetgaar.

Snijd de paprika, courgette en aubergine in plakjes van ongeveer 0,5 cm, niet te dik maar ook niet te dun snijden. Verwarm een grillpan of contactgrill met een beetje olie en grill de groente. Wanneer de groente mooi is gegrild, snijd je deze in stukjes.

Giet de pasta af en laat de pasta vervolgens in de pan zitten. Voeg hier de passata, de gegrilde groente en de kruiden aan toe. Roer alles goed door elkaar en giet het pasta- groente mengsel daarna in een ovenschotel. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de pasta in de ovenschotel.

Zet dan de ovenschotel in de oven en bak de ovenpasta binnen 10-15 minuten af.

Eet smakelijk!

Ovenpasta met Gegrilde Groente en Mozzarella

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondPasta GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter