Mmmm gek op ovenpasta! Een ovenschotel met pasta is altijd een goed idee. Het is erg simpel om te maken en je kunt er alle kanten mee op. Deze keer hebben we een heerlijke ovenpasta met paddenstoelen en hamreepjes. De paddenstoelen en ui worden lekker gebakken in honing, roomboter en witte wijn. Samen met wat tijm, peper en zout bevatten de groenten veel smaak. De hamreepjes zorgen voor net dat beetje extra zout en de kaas maakt de pasta helemaal af. Dat wordt smullen!
Je kunt ook prima de schotel een dagje van te voren maken en op het moment dat je het wilt eten afbakken.
Bereiding van Ovenpasta met Paddenstoelen en Hamreepjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
Snijd dan de uien in halve ringen en de paddenstoelen in stukken. Pak een grote pan en verhit hier de twee eetlepels roomboter in. Bak de paddenstoelen en ui vervolgens mooi goudbruin. Schenk dan de witte wijn en honing bij de groenten in de pan en laat alles 7 minuten sudderen. Voeg dan de hamreepjes, kookroom en tijm toe en roer alles goed door elkaar. Meng nog een handje geraspte kaas door de roomsaus en breng alles op smaak met een beetje zwarte peper en zout.
Zodra de pasta mooi beetgaar is, giet je de pan af. Voeg de pasta toe aan de pan met de paddenstoelensaus en meng alles met elkaar.
Schep alles in een ovenschaal en bestrooi hier de overige geraspte kaas overheen. Plaats de ovenschaal in de midden van de oven en bak de pasta ovenschotel 25 minuten in de oven. De kaas is dan lekker gesmolten en goudbruin.
Bon Appetit!
Heb je zin in een andere pasta schotel? Bekijk op deze pagina onze andere ovenpasta recepten.
Laat gerust een reactie achter