Zin in een heerlijke ovenschotel met pasta, tomaat en kaas? Een ovenpasta is makkelijk om te maken. Zo kun je de schotel ook een dag van te voren maken, zodat je, na een drukke dag, niet lang in de keuken hoeft te staan. Dan hoef je enkel deze ovenpasta Caprese met kip op te warmen om er vervolgens met het hele gezin van kunnen te genieten. Dit recept is zo lekker dat de schaal altijd leeg gaat.
Bereiding van de Ovenpasta Caprese met Kip
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een pan met heet water op het fornuis en breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt, plaats dan de penne in de pan en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak de kipfiletblokjes in een voorverwarmde pan met olie. Tijdens het bakken van de kip snijd je de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en de basilicum blaadjes fijn.
Een tip voor wanneer je basilicum snijd: Plaats alle blaadjes op elkaar van groot naar klein. Rol deze bladeren vervolgens op en snijd ze in dunne reepjes. Op deze manier verliest de basilicum zijn smaak niet.
Wanneer de kip gaar is, voeg je de tomatensaus, zongedroogde tomaten en de basilicum toe. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen op het vuur. Wanneer de pasta klaar is, voeg je de pasta toe aan de pan met de kip en tomatensaus. Meng dit goed en giet het vervolgens in de ovenschaal.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de pasta. Probeer ervoor te zorgen dat de mozzarella goed verdeeld is en dat het alles grotendeels bedekt.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak dit in ongeveer 10-15 minuten goudbruin. Wanneer de mozzarella gesmolten en goudbruin is, haal je de ovenschaal uit de oven en is het tijd om het te serveren.
Buon appetito!
Meer soorten ovenpasta’s? Wij hebben ook een heerlijke variant met gnocchi, een pastaschotel met tonijn en een variant met parmaham, broccoli en paddenstoelen. Allen super lekker en zeker het proberen waard!