
Zin in een heerlijke ovenschotel met pasta, tomaat en kaas? Een ovenpasta is makkelijk om te maken. Zo kun je de schotel ook een dag van te voren maken, zodat je, na een drukke dag, niet lang in de keuken hoeft te staan. Dan hoef je enkel deze ovenpasta Caprese met kip op te warmen om er vervolgens met het hele gezin van kunnen te genieten. Dit recept is zo lekker dat de schaal altijd leeg gaat.
Bereiding van de Ovenpasta Caprese met Kip
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een pan met heet water op het fornuis en breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt, plaats dan de penne in de pan en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak de kipfiletblokjes in een voorverwarmde pan met olie. Tijdens het bakken van de kip snijd je de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en de basilicum blaadjes fijn.
Een tip voor wanneer je basilicum snijd: Plaats alle blaadjes op elkaar van groot naar klein. Rol deze bladeren vervolgens op en snijd ze in dunne reepjes. Op deze manier verliest de basilicum zijn smaak niet.
Wanneer de kip gaar is, voeg je de tomatensaus, zongedroogde tomaten en de basilicum toe. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen op het vuur. Wanneer de pasta klaar is, voeg je de pasta toe aan de pan met de kip en tomatensaus. Meng dit goed en giet het vervolgens in de ovenschaal.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de pasta. Probeer ervoor te zorgen dat de mozzarella goed verdeeld is en dat het alles grotendeels bedekt.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak dit in ongeveer 10-15 minuten goudbruin. Wanneer de mozzarella gesmolten en goudbruin is, haal je de ovenschaal uit de oven en is het tijd om het te serveren.
Buon appetito!
Meer soorten ovenpasta’s? Wij hebben ook een heerlijke variant met gnocchi, een pastaschotel met tonijn en een variant met parmaham, broccoli en paddenstoelen. Allen super lekker en zeker het proberen waard!

Hallo mijn vraag aan jou is met wat zijn de gedroogde tomaatjes te vervangen,die lusten ze hier niet.
Alvast dank voor jouw email.
Groeten
Hi Ella,
Wat leuk dat je de ovenpasta caprese pollo wil proberen. Wij begrijpen dat zongedroogde tomaatjes niet iedereen in de smaak vallen. In dat geval zouden wij willen voorstellen om ze te vervangen met kleine cherrytomaatjes of om ze gewoon helemaal weg te laten. Mocht je nog meer vragen hebben dan horen wij het graag.
Groeten De Kokende Zussen
Goedemorgen, wat een leuk en simpel gerecht, dat ga ik beslist binnenkort maken. Als ik het een dag van te voren doe, bak ik de schotel dan wel helemaal af en warm ik het de volgende dag alleen op? Op hoeveel graden en hoelang moet die dan in de oven? Ik hoor het graag, vast bedankt voor de moeite! Hartelijke groet Irma
Hi Irma,
Wat leuk om te horen dat je de Ovenpasta Caprese Pollo wil proberen. Wij zijn er ook zeker fan van. U kunt twee dingen doen:
1. De ovenpasta helemaal voorbereiden, deze in de koelkast bewaren tot de volgende dag en deze dan pas afbakken in de oven.
2. De ovenpasta al klaar maken en afbakken en de dag daarna opwarmen in de oven. Als u voor deze optie kiest zouden wij voorstellen om de ovenschotel af te dekken met wat aluminium folie en deze 10 minuten opwarmen in de oven. Wij zetten de oven op 200 graden.
Toch zouden wij u willen aanraden om voor optie 1 te gaan. Op deze manier komt de ovenschotel meer tot zijn recht.
Geniet ervan.
Groetjes De Kokende Zussen.
Vanavond deze pasta schotel gegeten. Het was echt lekker en inderdaad “schaal leeg”. Dank u voor dit recept.
Hi Janna, Goed om te horen dat het gerecht in de smaak is gevallen. Het is ook een van onze populairste recepten:)
Groetjes De Kokende Zussen
kinderen van de keleder vinden het super na 3 dagen niet meer te eten smaakte dit wel 🙂
Hoi Liesl,
Wat leuk om te horen! Fijn dat het recept goed in de smaak is gevallen!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma