Ovenschotel met Aardappel, Gehakt en Prei

Ovenschotel met Aardappel, Gehakt en Prei

Ovenschotels, we love it! Inclusief een heerlijke laagje kaas natuurlijk. Een Hollandse ovenschotel is super makkelijk te maken en altijd een succes. Comfort food op en top, vinden wij. Deze ovenschotel met aardappel, gehakt en prei at ik laatst bij een vriendin van mij. Zij had er ook nog spekjes en room aan toegevoegd en dat vond ik zo’n heerlijke combinatie om hem vervolgens voor jullie te maken. Erg smaakvol en zeker een blijvertje.

Bereiding

Verwarm de oven alvast op 200 graden.

Zet een koekenpan op het vuur en verhit deze. Bak als eerste de spekjes hier in. De spekjes hebben genoeg vet, waardoor geen extra olie of boter nodig hebt. Zodra de spekjes een beetje bruin worden, voeg je de gehakt toe. Bak het gehakt rul. Snijd ondertussen de prei in ringen. Voeg de groenten toe aan de gehakt en kruid het gerecht met nootmuskaat, zout en peper. Roer alles nog eens goed door elkaar heen.

Leg eerst een laagje aardappelschijftjes op de bodem van de ovenschaal. Schep dan het gehakt en groenten in een ovenschaal en beleg dit opnieuw met de aardappelschijfjes. Meng dan de creme fraiche met het ei en giet dit mengsel over de ovenschotel heen. Zorg er voor dat de room met ei goed verspreid over de hele schotel. Strooi dan als laatste de geraspte kaas over de aardappeltjes.

Plaats de ovenschaal in de oven. Bak de ovenschotel af in 30 minuten.

Eet smakelijk.

Ovenschotel met Aardappel, Gehakt en Prei

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter