Wanneer het kouder wordt gaan wij van de lichte salades over naar de goed gevulde ovenschotels. Deze ovenschotel met spruitjes, champignons, krieltjes en spekjes is daar een voorbeeld van. Deze herfstachtige maaltijd zit boordevol smaak en vitamienes. De combinatie van groente, aardappeltjes en zoutige spekjes is geweldig. Het is een snelle avondmaaltijd die makkelijk te bereiden is. Perfect voor een doordeweeksedag of wanneer je een rustige, chill weekendje hebt.
Gek op spruitjes? We hebben ze ook verwerkt in een heerlijke traybake met honingmosterd kip, een quiche met spekjes en in een heerlijke ravioli met bacon.
Bereiding van de Ovenschotel met Spruitjes
Zet alvast de oven aan op 200 graden.
Kook de spruitjes, in ruim water, ongeveer 8 minuten. Ze hoeven niet helemaal doorgekookt zijn want in de oven zullen ze doorgaren. Bak de magere spekjes in een koekenpan goudbruin. Snijd de champignons in kwartjes en voeg deze toe aan de spekjes. Voeg dan ook de aardappelkrieltjes toe en bak alles een paar minuten lang door.
Zodra de spruitjes beetgaar zijn meng je alle ingrediënten met elkaar en voeg je ze toe in een ovenschaal. Bestrooi het gerecht met een beetje geraspte kaas en plaats de ovenschaal in de oven. Bak alles ongeveer 10 minuten.
Haal de ovenschotel uit de oven en geniet van dit heerlijke gerecht!
Eet Smakelijk!
Meer ovenschotels? Kijk dan eens op deze pagina. Ook hebben we veel meer recepten spruitjes voor de liefhebbers. Voor die recepten kun je het beste op deze link klikken.