Recept

Paas Brownies

Paas Brownies

Wij zijn dol op brownies. Ze zijn er in allerlei soorten en smaken. Zo vinden wij brownies met fruit en noten lekker, maar ook brownies met nog meer chocolade (m&m’s), karamel of een dikke laag botercrème. Zolang ze maar lekker zacht en smeuiig zijn. Voor Pasen besloten wij heerlijke paas brownies te maken. We gebruikten ons basisrecept (alleen dan zonder walnoten) en versierden de brownies met extra chocolade, paaseitjes en gekleurde sprinkles. Ziet het er niet fantastisch uit! Deze lekkere brownies zullen zeker een aanvulling op de paastafel of als dessert zijn.

Zin in meerdere soorten brownies? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je al onze brownie recepten terug.

Paas Brownies
Paas Brownies

Bereiding van de Paas Brownies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem en hak de chocolade in kleine stukjes. Splits twee eieren voor de eidooiers en meng die eidooiers met de 4 overige eieren. Weeg dan de kristalsuiker en de vanillesuiker af.

Smelt de boter en de chocolade au bain marie of in de magnetron. Lees hier hoe je dit het beste kunt doen. Op deze manier smelt je de boter en de chocolade tot het geheel gesmolten is.

Meng de eieren en de eidooiers in een beslagkom. Klop de eieren tot ze schuimen. Voeg vervolgens het zout, de fijne kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Meng dit samen tot een glad beslag. Spatel de gesmolten chocolademix door het beslag heen. Voeg de gezeefde bloem toe en spatel dit vervolgens voorzichtig door het beslag.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier vervolgens de browniemix in. Plaats de bakvorm in de oven en bak de brownie in 40 minuten gaar.

Zodra de brownies klaar zijn, laat je deze een half uurtje afkoelen.

Hak ondertussen de chocolade fijn en laat deze smelten in de magnetron. Roer de eetlepel kokosolie door de chocolade. Giet dan de gesmolten chocolade over de brownies. Versier de brownies met de paaseitjes en sprinkles. Laat dan de chocolade hard worden, voordat je het gaat eten. Uiteraard kun je het ook gelijk opeten maar de chocolade is wel nog erg zacht, waardoor het een beetje kliederen wordt.

Geniet van deze heerlijke brownies!

Paas Brownies
Paas Brownies

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FeestdagenPasenZoetigheid en BakreceptenBrownies & Blondies