
Paas is een tijd van vrolijkheid, kleur en gezelligheid, en wat is een betere manier om deze feestelijke sfeer te vieren dan met heerlijke paas koekjes? Deze lekkernijen zijn niet alleen smaakvol, maar ook een lust voor het oog. Onze paaskoekjes, versierd met kleurrijke dragee eitjes, brengen direct een vrolijke paasstemming in huis. Of je ze nu maakt om samen van te genieten, als cadeautje te geven, of om je paasontbijt te verrijken, deze koekjes zijn een perfecte aanvulling op je paasviering. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het bakken én het eten van deze feestelijke traktaties!
Bereiding van de Paaskoekjes met paaseitjes
Verwarm de oven op 175 graden.
Smelt als eerste de boter in een pannetje en laat het dan smelten. Blijf ondertussen roeren tot de boter lichtbruin wordt en een nootachtige geur krijgt. Blijf ook roeren wanneer de boter begint te schuimen, maar laat de boter niet te lang op het vuur, want dan kan het verbranden.
Zodra de boter mooi goudbruin is, laat je deze eventjes een paar minuutjes afkoelen. Schenk de boter daarna in een beslagkom. Voeg dan de suiker toe en meng dat met de boter. Breek een eitje en voeg deze toe aan de suikerboter. Roer alles goed door elkaar. Vervolgens voegen we de bloem en het bakpoeder toe. Meng alles tot een heerlijke bol koekjesdeeg.
Hak dan de dragee-eitjes in stukjes. Ze zijn redelijk hard van de buitenkant dus doe voorzichtig met het snijden/hakken met een mes. Voeg dan de stukjes chocolade eitjes toe aan het koekjesdeeg en meng het met elkaar. Bewaar een aantal eitjes om later in de koekjes te drukken.
Pak de bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verdeel hier, afhankelijk van de grote van de bakplaat, 4 of 6 bolletjes koekjesdeeg op. Let op, de koekjes zullen uitlopen dus zorg voor voldoende ruimte tussen de bolletjes. Bak de koekjes 13-14 minuten af in de oven.
Zodra ze uit de oven komen, druk je nog wat stukjes paasei in de koekjes en laat je ze afkoelen.
Geniet van de koekjes!


