Recept

Paastrifle met Brownie en Chocolade Mousse

Paastrifle met Brownie

Op zoek naar een heerlijk en makkelijk toetje voor de paasdagen? Maak dan zeker weten deze heerlijke paastrifle met brownie en chocolade mousse. In dit heerlijke chocolade toetje zitten ook nog lekkere paaseitjes, dat maakt dit toetje nog lekkerder. Een echte chocolade bommetje dat met 20 minuten op tafel staat, mits je de brownie van te voren hebt gebakken. Natuurlijk kun je die ook kopen maar zelfgemaakte is natuurlijk veel lekkerder. Hoe dan ook gaan jullie onwijs genieten van deze Paastrifle. Een perfecte afsluiter.

Bereiding van de Paastrifle met Brownie

Zoals hierboven al genoemd kun je vooraf al de brownie klaar maken. Je kunt hier voor ons basis recept gebruiken en de walnoten in dit recept dan weglaten.

Om te beginnen met de trifle maken wij als eerste de chocolade mousse.

Split de eieren, het ei geel gaan wij in dit recept niet gebruiken, die zou je wel kunnen gebruiken voor de brownies.

Schenk de eiwitten in een vetvrije kom. De kom maak je vet vrij door eventueel een stukje citroen door de kom te halen. De citroen neemt het vet op.

Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen de suiker toe. Snijd dan de chocolade in stukjes en smelt deze door middel van de magnetron of een au bain marie. Zodra de chocolade gesmolten is, meng je de slagroom hierdoor heen. Blijf roeren tot het een samenhangend geheel is. Spatel dan als laatste de gesmolten chocolade met slagroom rustig door de eiwitten. Blijf roeren, niet te snel, tot de chocolade zich heeft gemengd met de eiwitten.

Nu de chocolade mousse klaar is beginnen met het maken van de trifle. Schep als eerste een beetje van de chocolade mousse in de glaasjes, leg hier stukjesbrownie bovenop en daar vervolgens een aantal landeitjes/ paaseitjes. Herhaal alle stappen tot dat zowel de chocolade mousse als brownie op is.

Geniet van deze heerlijke Paastrifle

Meer recepten voor Pasen? Kijk dan eens op deze pagina.

Paastrifle met Brownie
Paastrifle met Brownie
Paastrifle met Brownie

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ToetjesFeestdagenPasen

Laat gerust een reactie achter