Recept

Pad Thai

Pad thai

Dit traditionele Thais gerecht is echt goddelijk. Heerlijke gebakken noedels met kipfilet, Oosterse groente, pinda’s en een erg lekkere saus. Eenmaal een keer gegeten? Dan wil je het wekelijks eten en met dit makkelijke recept kan dat ook gewoon. De lekkerste Pad Thai maak je met dit recept helemaal zelf zonder pakje of zakje.

Eventueel zou je de kip kunnen vervangen door gamba’s, indien je het met vis wilt maken.

Bereiding van de Pad Thai

Wij beginnen met het weken van de glass of rijst noedels.

Hierna maken wij alvast de saus. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. In een grote wok verhitten wij alvast de zonnebloemolie (voor de saus) in de pan. Voeg de knoflook en de sjalotjes toe en bak het ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de tamarinde siroop toe. Kook dit 1 minuut mee.

Tip! Heb je geen tamarinde siroop? Dan kan je het prima vervangen voor 1/3 azijn en 2/3 ketchup.

Voeg de bruine basterdsuiker, de vissaus en de sojasaus toe en kook het gedurende 1 minuut op hoog vuur of tot het dikker is geworden. Plaats de saus in een bakje en zet het opzij.

Snijd de kipfilet in blokjes. Plet de nootjes. Wij doen dit meestal door ze in een diepvrieszakje te stoppen en vervolgens met een deegroller of een fles kapot te maken. Plaats het in een klein bakje. Snijd de bosuitjes in drieën en snijd de limoenen in partjes.

Maak de wokpan schoon met een doekje en voeg de rest van de zonnebloemolie toe. In deze olie bakken wij vervolgens de kipfilet gaar. Voeg vervolgens de taugé toe en bak dit 1 à 2 minuten mee. Maak in het midden van de pan een gat (door de groente en de kip opzij te duwen). Bak hierin de roereieren.

Voeg vervolgens de noodles, de saus en de grote stukken bosui toe. Meng het door elkaar heen en bak het gedurende 2 minuten.

Serveer het met de limoenpartjes en de pinda’s.

Eet smakelijk!

Pad thai
Pad thai
Pad thai

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter