Oosterse Noedelsoep met Paddenstoelen

Paddenstoelen Noedelsoep

Heb jij ook wel eens zin in een overheerlijke maaltijdsoep met noedels? Wij hebben dan een heerlijk recept voor jullie. Deze goedgevulde Oosterse noedelsoep is een van onze favorieten. De noedel soep kost weinig moeite en hij smaakt echt heerlijk! De lekkere smaken uit de Oosterse keuken worden voornamelijk gecreëerd door onze zelfgemaakte nasi boemboe. De gerookte kip en paddenstoelen passen hier ook perfect bij. In een mum van tijd tover je een heerlijk gerecht op tafel. Zeker proberen hoor!

Bereiding

Maak van te voren onze boemboe.

Ter voorbereiding snijden we de gerookte kipfilet alvast in kleine reepjes en de paddenstoelen in hapklare stukken.

We beginnen met een grote wokpan en twee liter koud water. Breng het water aan de kook met een blokje runderbouillon. Voeg een flinke eetlepel nasi boemboe toe aan het kokende water. Als de nasiboemboe is opgelost, voeg je de kipfiletreepjes en paddenstoelen toe aan de bouillon. Kook alle ingrediënten ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de woknoedels toe en kook deze gaar. Houd de kooktijd, die op de verpakking staat, aan. Als laatste voeg je de fijngesneden prei aan de soep toe. Laat alles nog eens twee minuten doorkoken.

Verdeel de noedelsoep over de soepkommen of diepe borden en garneer het eventueel met gebakken uitjes voor een crispy bite.

Eetsmakelijk!

Tip! Je kunt ook de kipfilet weglaten en de runderbouillon vervangen door groentebouillon voor een vegetarische versie.

Paddenstoelen Noedelsoep

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSoepen
Deel:

Laat gerust een reactie achter