Recept

Oosterse Noedelsoep met Paddenstoelen

Oosterse Noedelsoep met Paddenstoelen

Heb jij ook wel eens zin in een overheerlijke maaltijdsoep met noedels? Wij hebben dan een heerlijk recept voor jullie. Deze goedgevulde Oosterse noedelsoep is een van onze favorieten. De noedel soep kost weinig moeite en hij smaakt echt heerlijk! De lekkere smaken uit de Oosterse keuken worden voornamelijk gecreëerd door onze zelfgemaakte nasi boemboe. De gerookte kip en paddenstoelen passen hier ook perfect bij. In een mum van tijd tover je een heerlijk gerecht op tafel.

Soepen

Soepen zijn altijd welkom in de koude wintermaanden. Van oktober tot en met maart eten wij regelmatig een goedgevulde kop soep als avondeten. Lekker met een stukje knoflookbrood erbij. Naast deze goedgevulde Oosterse noedelsoep, is deze Japanse noedelsoep met kip ook ontzettend lekker. Hier zit naast noedels en plakjes kipfilet ook een heerlijk zachtgekookt eitje in. Een zachtgekookt eitje is altijd iets om blij van te voren en past perfect bij deze soep.

Andere soepen die populair in de winter zijn, zijn Oma’s erwtensoep, pompoensoep en heerlijke tomatensoep uit de slowcooker. Tomatensoep blijft toch een klassieker en is helemaal lekker met een beetje room erbij. Daarnaast zijn er nog tientallen soepen te bedenken die jou de winter door kan helpen.

Oosterse Noedelsoep met Paddenstoelen
Oosterse Noedelsoep met Paddenstoelen

Bereiding van de Oosterse Noedelsoep met Paddenstoelen

Maak van te voren onze boemboe.

Ter voorbereiding snijden we de gerookte kipfilet alvast in kleine reepjes en de paddenstoelen in hapklare stukken.

We beginnen met een grote wokpan met koud water. Breng het water aan de kook met een blokje runderbouillon. Voeg een flinke eetlepel nasi boemboe toe aan het kokende water. Als de nasiboemboe is opgelost, voeg je de kipfiletreepjes en paddenstoelen toe aan de bouillon. Kook alle ingrediënten ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de woknoedels toe en kook deze gaar. Houd de kooktijd, die op de verpakking staat, aan. Als laatste voeg je de fijngesneden prei aan de soep toe. Laat alles nog eens twee minuten doorkoken.

Verdeel de noedelsoep over de soepkommen of diepe borden en garneer het eventueel met gebakken uitjes voor een crispy bite.

Eet Smakelijk!

Tip! Je kunt ook de kipfilet weglaten en de runderbouillon vervangen door groentebouillon voor een vegetarische versie.

Oosterse Noedelsoep met Paddenstoelen
Oosterse Noedelsoep met Paddenstoelen
Oosterse Noedelsoep met Paddenstoelen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSoepen

Laat gerust een reactie achter