Recept

Paddenstoelen Ragout

Paddenstoelen Ragout

Ragout in een pasteitje is altijd een populair gerecht tijdens de feestdagen. Dat zien wij niet alleen bij ons thuis, maar ook op de website. Onze zelfgemaakte kippenragout wordt namelijk ontzettend vaak bekeken in de maand december. Een heerlijke vegetarische versie van de kippenragout is deze paddenstoelen ragout. Een romige ragout gevuld met paddenstoelen en op smaak gemaakt door knoflook, ui, tijm en peterselie. Natuurlijk ontzettend lekker in een krokant bladerdeeg bakje, maar ook lekker op een broodje.

Bereiding van Paddenstoelen Ragout

We maken eerst onze bospaddenstoelen bouillon. We maken gebruik van bouillon blokjes en laten het blokje oplossen in heet water.

Snijd de ui en de knoflook zeer fijn en snijd de paddenstoelen in grove hapklare stukken. Snijd ook de peterselie fijn.

Zet een pan op de kookplaat en verhit hierin de olijfolie. Bak hierin de ui en de knoflook voor een paar minuten, tot de uitjes glazig zijn. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe. Heb je geen grote koekenpan? Bak de paddenstoelen dan gerust in twee keer, zodat ze mooi bruin kunnen worden. Wanneer de paddenstoelen goudbruin zijn, laten we ze afkoelen op een bord.

In een soeppan of een hoge pan met een dikke bodem smelten we de roomboter. Wanneer de roomboter helemaal gesmolten is, voegen we de bloem toe. Roer met een garde, de boter en de bloem. Wij zijn nu een roux aan het maken. Laat de roux 2 á 3 minuten garen in de pan. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe tot er gladde saus ontstaat.

Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en de tijm en breng het extra op smaak met zwarte peper.

Voordat we het serveren mengen we er nog fijngesneden peterselie doorheen.

Eet Smakelijk!

Paddenstoelen Ragout
Paddenstoelen Ragout
Paddenstoelen Ragout

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Vegetarische GerechtenVoorgerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter