Recept

Palak Paneer

Palak Paneer
Palak Paneer

Vandaag delen wij een typisch Indiaas gerecht. Palak Paneer is een Indiase curry gemaakt van spinazie en paneer. Het is een super lekker en goed gekruid vegetarisch gerecht. Daarnaast is het lekker romig en ook nog eens gezond. Ook is het makkelijk te maken en daarmee perfect voor een vleesvrije doordeweekse dag.

Wij serveren deze heerlijke curry met naanbrood. Ook kun je dit gerecht eten met rijst.

Wat is Palak Paneer?

Wellicht heb je nog nooit gehoord van Paneer. Paneer is een Indiase koemelk kaas die vaak wordt gebruikt in een lekkere curry, waaronder dus ook deze spinazie curry. Paneer heeft een lichte smaak.

Palak betekent een spinazie. Palak Paneer is dus een spinazie curry met paneer kaas. Niet te verwarren met Saag Paneer. Saag paneer is met diverse groene groente en dus niet alleen spinazie.

Hoe maak je deze Indiase curry?

Wij beginnen met het raspen van de gember tot je twee theelepels gember hebben. Snijd vervolgens de knoflook, uien, jalapeño’s en de cherrytomaten fijn. Snijd de paneer in blokjes.

Verwarm 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin vervolgens de paneer enkele minuten op middelhoog vuur, totdat de paneer aan alle kanten lichtbruin is.

Blancheer de spinazie in een pan met heet water tot de bladeren zacht beginnen te worden. Pureer de spinazie en de jalapeño’s in een blender tot een egale massa.

Verwarm de overige zonnebloem olie in een pan en voeg de uien, gember, knoflook en een snuf zout toe. Laat het even sudderen tot de uien glazig worden. Voeg de cherrytomaten toe en laat deze 4-5 minuten sudderen. Voeg de kruiden en de spinazie toe.

Breng het aan de kook, wanneer het aan de kook is gebracht, laat de temperatuur dan dalen en voeg de paneer en de kookroom toe en kook het 2 minuten mee.

Serveer de Palak Paneer met rijst of met naanbrood.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter