Er is niets lekkerder dan in het weekend te ontbijten met heerlijke, vers gebakken pannenkoeken. Regelmatig bakken wij op zondagochtend een portie pannenkoeken, echt gezond is het niet. Daarom zochten wij naar een gezonder alternatief, om hier evengoed regelmatig van te kunnen genieten. Deze pannenkoeken met amandelmelk en spelt waren het resultaat hiervan. Een stuk gezonder, lactose-vrij en nog steeds onwijs lekker. Heerlijk met wat honing en vers fruit overheen. Wat wil je nog meer!
Bereiding van de Pannenkoeken met Amandelmelk
Als eerste weeg je de kristalsuiker en het speltmeel af. Daarna meng je alle droge ingrediënten (het meel, suiker, kaneel- en bakpoeder) met elkaar in de kom. Voeg dan de vanille-extract, amandelmelk en het eitje toe. Klop alles tot een luchtig beslag.
Pak dan de koekenpan of nog beter een pannenkoekenpan. Verhit hier een beetje olie in. Wanneer de olie warm is, schenk je met een beslaglepel een beetje pannenkoekenmix in de pan. Ongeveer een halve lepel per keer. Wacht met omdraaien totdat er luchtbelletjes in de pannenkoek ontstaat.
Herhaal alle stappen tot dat het beslag op is.
Versier vervolgens deze heerlijke pannenkoeken met wat honing en vers fruit.
Enjoy!
Op zoek naar minder gezonde pannenkoeken? Maak dan eens deze heerlijke pannenkoeken met blauwe bessen!
Laat gerust een reactie achter