Recept

Pappardelle met Italiaans Stoofvlees

Pappardelle met Italiaans Stoofvlees
Pappardelle met Italiaans Stoofvlees
Pappardelle met Italiaans Stoofvlees
Pappardelle met Italiaans Stoofvlees

Italiaans stoofvlees stond al lange tijd op mijn (Shanna’s) lijstje. Ik had het wel eens gemaakt met de slowcooker van Kheira, maar toen ik onlangs een prachtige BK gietijzeren pan kreeg, besloot ik om het thuis zelf klaar te maken. Dit recept voor pappardelle met Italiaans stoofvlees is ontzettend lekker en daarom deel ik het nu met trots met jullie.

Het principe van het Italiaanse stoofvlees is bijna hetzelfde ala gewoon stoofvlees, je gebruikt enkel andere ingrediënten. Het stoofvlees is hier heerlijk gekruid met Italiaanse kruiden als tijm, oregano en basilicum. Daarnaast stoof je het vlees in tomaten en runderbouillon. Hierdoor wordt het vlees goed op smaak gebracht en blijft het lekker sappig en mals. Het stoofvlees wordt vervolgens regelmatig gegeten met pappardelle. Het is ontzettend smaakvol, family proof en erg leuk om te maken voor als je visite krijgt.

Bereiding van de Pappardelle met Italiaans Stoofvlees

Snipper als eerste het uitje en pers de teentjes knoflook uit. Pak de grote gietijzeren pan en verhit hier de boter in. Fruit de uitjes en knoflook hier vervolgens in.

Snijd de runderlappen in stukken en voeg deze dan bij de ui en knoflook. Braad het vlees rondom aan en voeg dan de eetlepel bloem toe. Schep alles goed door elkaar.

Vervolgens schenk je de runderbouillon, de appelazijn, de gepelde tomaten en de passata in de pan en roer alles goed door elkaar. Breng alles op smaak met peper, oregano, tijm en basilicum. Zet dan de deksel op de pan en laat alles sudderen op middellaag vuur voor 2,5-3 uur.

Kijk af en toe in de pan en roer dan alles eventjes door. Mocht de stoof te hard koken/borrelen, dan moet je het vuur een stukje lager zetten.

Wanneer het meeste vocht verdwenen is en het vlees uit elkaar valt, dan is het Italiaanse stoofvlees klaar. Kook dan de verse pappardelle in een pan met heet water. Vaak duurt dit enkele minuten (+/-5 minuten).

Zodra de pasta klaar is, kun je serveren. Je kunt de pappardelle al mengen in de pan met het stoofvlees of je schept eerst de pasta op een bord en plaatst hier een schepje stoofvlees op. Heerlijk met wat Parmezaanse kaas en een rood wijntje.

Eet Smakelijk!

PS. Mocht je van een wat ‘nattere’ stoofvlees houden, voeg dan 100ml extra passata (tomatensaus) toe.

Pappardelle met Italiaans Stoofvlees
Pappardelle met Italiaans Stoofvlees
Pappardelle met Italiaans Stoofvlees

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter