Recept

Parmezaanse Kaas Kruidenboter

Parmezaanse Kaas Kruidenboter
Parmezaanse Kaas Kruidenboter
Parmezaanse Kaas Kruidenboter

Wij zijn onwijze kaasliefhebbers. Alle recepten waar kaas in of op hoort vinden wij lekker. Dus ook bij een BBQ wilden wij iets met kaas. Natuurlijk kun je een lekker plakje kaas op je hamburger doen of een salade maken met kaas erin, maar wij besloten om een nieuwe soort kruidenboter te maken. Kruidenboter kan namelijk ook zeker niet gemist worden bij een barbecue! Dus wij probeerden deze heerlijke Parmezaanse kaas kruidenboter uit. En wat was het toch een succes! Iedereen in onze familie was er gek op en wij weten wel zeker dat dit dus een blijvertje is. Met dit recept kunnen jullie het nu ook proberen en er net zo van genieten als wij doen!

Bereiding van Parmezaanse Kaas Kruidenboter

In dit recept hebben wij gekozen om gebruik te maken van een blok Parmezaanse kaas. Door dit zelf te raspen met een fijne rasp wordt het beter opgenomen in de roomboter. In plaats van parmezaanse kaas, kun je ook een andere harde kaas gebruiken, bijvoorbeeld Pecorino of een Grana Padano.

Laat de roomboter goed op temperatuur komen. Op die manier is de roomboter makkelijker te bewerken.

Rasp de parmezaanse kaas met een fijne rasp, bijvoorbeeld een Microplane en snijd de knoflook en de peterselie fijn.

Mix de parmezaanse kaas met de roomboter met een spatel. Wanneer de kaas volledig is opgenomen in de boter voegen wij de fijngesneden knoflook, de peterselie, een snufje gerookte paprikapoeder en een snufje zout toe.

Gebruik de kruidenboter gelijk of plaats het terug in de koelkast en haal het op tijd uit de koelkast, zodat het weer zacht kan worden.

Enjoy!

Vond je deze kruidenboter ook zo lekker? Wij hebben nog veel meer kruidenboter recepten. Probeer ook een ander kruidenboter recept.

Parmezaanse Kaas Kruidenboter
Parmezaanse Kaas Kruidenboter
Parmezaanse Kaas Kruidenboter

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Dips, Sauzen en SmeerselsBijgerechtenBarbecue

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter