Recept

Parmezaanse kaas risotto met garnalen

Parmezaanse kaas risotto met garnalen
Parmezaanse kaas risotto met garnalen
Parmezaanse kaas risotto met garnalen

Een goede risotto is altijd welkom bij ons thuis. Wij vinden dit superlekker en proberen graag altijd weer nieuwe varianten uit. Met de feestdagen is een risotto ook altijd erg populair. Wij maakten deze risotto met garnalen en Parmezaanse kaas. Dit hoofdgerecht ziet er altijd feestelijk uit en smaakt heerlijk. De garnalen hebben we een beetje spicy gekruid, waardoor het een heerlijke tegenhanger is van de romige risotto. Natuurlijk kun je ook de garnalen met een een beetje knoflook en ui bakken, wanneer je niet van spicy houdt.

Gek op risotto? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Bereiding van de Risotto met garnalen

Als voorbereiding maak je eerst de bouillon door een bouillon blokje in heet water op te lossen. Snipper ook alvast de knoflook en het uitje.

Pak dan een grote pan en verhit hier een beetje olijfolie in. Schep de ui en knoflook in de pan en fruit deze. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes. Voeg dan de risottorijst toe en bak deze eventjes mee. Het is de bedoeling dat de rijstkorrels glazig worden. Zodra de korrels glazig zijn, voeg je de wijn toe. Zet het vuur op een middenstand en laat alles zachtjes inkoken.

Wanneer de wijn zo goed als verdwenen is, voeg je een soeplepel groentebouillon toe. Deze laat je vervolgens weer inkoken. Dit herhaal je tot de groentebouillon op is of de risotto rijst gaar. Het is dus belangrijk dat je de risotto goed in de gaten houdt en tussendoor eventjes proeft of de rijst al gaar is. Blijf ondertussen regelmatig roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Zodra de risotto gaar is, voeg je de babyspinazie toe en roer je deze er doorheen. Rasp de Parmezaanse kaas en meng deze er ook doorheen.

Kruid dan de garnalen met de chilipoeder en gerookte paprika en pak een koekenpan. Verhit 1 el roomboter in de pan en bak hier de wokgarnalen in. Ze zullen in 2-3 minuten gaar zijn. Beweeg de garnalen niet te veel. Laat ze gewoon liggen en keer ze na 1-2 minuten om. Haal ze daarna uit de pan.

Schep een beetje risotto op je bordje en leg er wat garnalen bovenop. Nu kan je lekker smullen!

Enjoy!

Parmezaanse kaas risotto met garnalen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis GerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter