Recept

Pasta Amatriciana met Pancetta

Pasta Amatriciana

Geniet van de heerlijke smaken van de Italiaanse keuken met dit heerlijke recept voor Pasta Amatriciana. Dit hartige en pittige pastagerecht vindt zijn oorsprong in het pittoreske stadje Amatrice en staat bekend om zijn eenvoud en intense smaak. Oorspronkelijk wordt de pasta Amatriciana gemaakt met de zoute guanciale, Italiaanse wangspek. Helaas is dit niet makkelijk te verkrijgen en hebben wij dit gerecht gemaakt met pancetta. De combinatie van zoute pancetta, pittige rode pepers, tomaten en Pecorino-kaas, zorgen voor een smaakvolle pastasaus. Een maaltijd waar je geen genoeg van zal krijgen. Volg deze eenvoudige stappen om zelf deze heerlijke Italiaanse pasta op tafel te zetten.

Gek op klassieke pasta’s? Ga dan voor deze spaghetti pesto met parmaham of onze pasta carbonara. Beide heerlijke, eenvoudige en snelle pasta’s.

Bereiding van de Pasta Amatriciana

Zet alvast een pan op met water en voeg hier een beetje zout aan toe. Als het water kookt, voeg je de pasta toe en kook je deze beetgaar. Kijk op de verpakking hoe lang je de pasta moet koken.

Snijd dan de pancetta in kleine blokjes. Pak een grote gietijzeren pan (hapjespan is ook mogelijk) en voeg hier een beetje olijfolie aan toe. Zodra de olie warm is, voeg je de pancetta blokjes toe aan de pan. Bak de pancetta uit, zodat het knapperig wordt. Schep vervolgens de pancetta uit de pan.

Nu gaan we verder met de saus. Snijd de gepelde tomaten in kleinere stukjes en voeg dan de gepelde tomaten toe aan de pan. Schenk dan de witte wijn bij de gepelde tomaten. Vervolgens voegen we de chilivlokken en Pecorino Romano kaas toe. Laat alles een beetje pruttelen tot de saus een beetje indikt. Bedek de pan met een deksel, zodat alle smaken in de pan blijven.

Ondertussen kun je de pasta alvast afgieten (zodra deze klaar is). Voeg de pasta toe aan de pan en schep het door de tomatensaus heen. Voeg dan ook de stukjes pancetta toe aan de pan en schep alles nog eens goed door elkaar.

Verdeel de pasta over twee bordjes en serveer het met extra Pecorino kaas.

Eet smakelijk!

Pasta Amatriciana
Pasta Amatriciana
Pasta Amatriciana

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Laat gerust een reactie achter