Recept

Pasta Carbonara met Makreel

Pasta Carbonara met Makreel

Oeh, deze pasta carbonara met makreel is zo lekker! Laatst kregen wij een heerlijke makreel van mijn schoonvader, dus dat betekent een super lekker recept met vers gerookte makreel. Elke zomer gaat hij samen met wat vrienden de Noordzee op om op makrelen te vissen. De ene keer vangen ze meer dan de andere keer. Afgelopen augustus was het weer feest en kwam hij met een aantal makrelen thuis. Deze makrelen rookt hij vervolgens zelf in een tonnetje in de tuin. Een leuke hobby.

Wij kregen uiteraard ook een heerlijke, gerookte makreel. Twee zelfs. Van eentje maakten wij onze heerlijke makreelsalade voor op brood en met de andere gingen wij aan de slag voor een nieuw recept voor de blog. Een heerlijke spaghetti carbonara met gerookte markeel. De pasta is lekker romig, goed op smaak gebracht door de tijm en citroen en de makreel past hier perfect bij. Dus visliefhebbers opgelet, dit is zeker weten een pasta die je eens moet proberen.

Bereiding van Pasta Carbonara met Makreel

We beginnen met een pan op het vuur voor het koken van de pasta. Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking.

Terwijl het water aan de kook wordt gebracht, snijden wij de ui fijn en de courgette door de helft en in plakjes. Haal de rozemarijn van het takje af en snijd dit ook fijn. Snijd de makreel in stukken van 1 à 2 cm.

Verwarm de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui. Na een paar minuten voegen wij de halve courgette plakjes toe. Breng het op smaak met peper en zout. Na 5 minuten voegen wij de rozemarijn en de makreel toe en bakken we dit nog 5 minuten mee.

In een kommetje mengen wij het eitje en de kookroom samen. Rasp de parmezaanse kaas en voeg het toe aan het ei met kookroom.

Voeg een soeplepel van het kookwater van de pasta toe aan de makreel en haal de pan van het vuur af. Giet de pan met de pasta af en voeg de pasta toe aan de pan met makreel. Voeg als de pasta een beetje is afgekoeld het eimengsel toe en meng het tot alle pasta gecoat is met het ei.

Serveer het met extra parmezaanse kaas en zwarte peper.

Eet Smakelijk!

Pasta Carbonara met Makreel
Pasta Carbonara met Makreel
Pasta Carbonara met Makreel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter