Recept

Pasta met broccoli pesto

Pasta met Broccolipesto
Pasta met broccoli pesto
Pasta met broccoli pesto
Pasta met broccoli pesto
Pasta met broccoli pesto

Ben jij ook zo gek op pesto? Dan is dit gerecht zeker iets voor jou. Deze pasta met broccoli pesto is een gezonde, smaakvolle en super makkelijke maaltijd. Soms hoef je niet moeilijk te doen om heerlijk te kunnen eten. Dat blijkt wel met dit gerecht. De traditionele pesto, gemaakt van basilicumblaadjes, kennen wij allemaal wel. Toch kun je tegenwoordig vele andere soorten pesto tegenkomen, zoals onze boerenkool pesto. In combinatie met pasta kun je op deze manier heel makkelijk aan je dagelijkse portie groente komen. Daarnaast is pasta met pesto natuurlijk een gouden combinatie en ook in dit gerecht is dat het geval!

Gek op pasta? Neem dan een kijkje op onze pagina vol pastagerechten.

Bereiding van de pasta met broccoli pesto

Als eerste zet je een pan met water op het vuur en kook je de pasta zoals beschreven op de verpakking.

Vervolgens was je de broccoli en snijd je deze in kleine roosjes. Zet een grote pan met water op het vuur en wacht tot het water kookt. Kook de broccoli 3 minuutjes. Spoel ze daarna gelijk af in koud water.

Pak dan een keukenmachine en voeg hier de broccoliroosjes aan toe. Voeg dan ook de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie toe. Mix het vervolgens tot een smeuïge massa.

Zodra de pasta beetgaar is, giet je deze af. Verdeel dan de pesto over de warme pasta en meng alles goed door elkaar.

Schep de pasta over twee bordjes en verdeel als laatste nog wat pijnboompitjes, Parmezaanse kaas snippers en verse basilicum over de pasta.

Zo simpel kan het zijn!

Geniet van deze heerlijke pasta!

Deze broccoli-pesto kun je gemakkelijk een weekje in de koelkast bewaren. Mocht je teveel hebben gemaakt, dan kun je het de dagen erna nog eventueel op een broodje of cracker eten.

Pasta met Broccolipesto
Pasta met Broccolipesto
Pasta met Broccolipesto
Pasta met Broccolipesto

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter