Recept

Pasta met Geitenkaas en Spekjes

Pasta met Geitenkaas en Spekjes
Pasta met Geitenkaas en Spekjes
Pasta met Geitenkaas en Spekjes

Een heerlijke pasta is altijd welkom bij ons op tafel. Vooral op een doordeweekse dag. Wij vinden pasta’s niet alleen lekker, ze zijn ook ontzettend simpel te maken én er zijn eindeloze variaties mogelijk. Zo kun je kiezen voor lekker veel groente, verschillende kazen, wel of geen vlees, vis en noem maar op. Dan heb je ook nog te kiezen uit heerlijke pastasauzen, zoals een roomsausje of een rijke tomatensaus. In dit nieuwe pasta recept kiezen wij voor het zoutige van de spekjes, romige van de geitenkaas en frisse van de erwten. Een heerlijke combinatie, die met 20 minuutjes op tafel kan staan. Dat wordt smullen!

Bereiding van de Pasta met Geitenkaas en Spekjes

Kook de penne zoals beschreven staat op de verpakking.

Vervolgens pakken we een grote koekenpan en bakken we hier de spekreepjes in. Je hoeft geen extra vet toe te voegen, want uiteindelijk worden de spekjes gebakken in hun eigen vet. Je bakt de spekjes totdat ze lekker knapperig zijn. Haal de pan van het vuur en schep de spekjes uit de pan. Leg ze op een bordje bekleed met keukenpapier.

In een apart pannetje koken wij de doperwten, zodat ze straks mooi beetgaar zijn. Kijk op de verpakking hoeveel minuten wordt aangeraden.

Pas zodra de penne mooi beetgaar zijn gaan we verder met het gerecht.
Giet de penne af, maar bewaar ongeveer 5 eetlepels van het kookvocht. Voeg dan de zachte geitenkaas toe aan de penne en roer alles goed door totdat de kaas gesmolten is. Voeg ook het kookvocht toe, zoals alles lekker romig wordt. Schep dan de erwten en gebakken spekjes door de pasta.

Pak twee bordjes en verdeel hier de pasta over. Je kunt eventueel nog wat extra kaas, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, over de pasta strooien.

Geniet ervan!

Pasta met Geitenkaas en Spekjes
Pasta met Geitenkaas en Spekjes
Pasta met Geitenkaas en Spekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Laat gerust een reactie achter