Deze pasta is het ultieme bordje comfort food. Voor deze pasta met gekarameliseerde ui en krokante parmaham, bakken we de uien lekker lang tot ze gekarameliseerd zijn. Hierdoor krijgen ze een lekkere zoete smaak. Dat past dan weer goed bij het zoutige van de Gruyère kaas en van de krokante parmaham. Samen met de courgette en burrata, heb een rijke pasta gevuld met heel veel lekkers. De pasta kost wel iets meer tijd dan dat je van pasta gerechten gewend bent, maar dan heb je ook wel wat. Het is een overheerlijke avondmaaltijd!
Gek op burrata? Wellicht vind je deze gnocchi met pesto en burrata ook wel erg lekker.
Bereiding van Pasta met Gekarameliseerde Ui en Krokante Parmaham
In een pan bakken wij de parmaham in wat olijfolie tot het krokant is. Snijd de ui in ringen, knoflook fijn en courgette in dunne plakjes.
Smelt de roomboter en de uienringen in de pan. Bak het tot de uien zacht zijn, dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de witte wijn in scheutjes aan de pan toe. Bewaar 50ml wijn voor de volgende stap. Bak de uien nog 10-15 minuten tot de uien gekarameliseerd zijn.
Voeg de knoflook, tijm en de dunne plakjes courgette toe. Breng het op smaak met peper en zout. Bak het voor een paar minuten mee voordat je de wijn en groentebouillon toevoegt. Breng het geheel aan de kook. Voeg de pasta toe en kook het tot de pasta al dente is.
Voeg nu de kookroom toe en de gruyère kaas. Verdeel de pasta over de borden met burrata, verse tijm en parmaham.
Eet Smakelijk!
Op zoek naar meer soorten pasta? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.
Laat gerust een reactie achter