Recept

Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip

Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip

Ovenpasta blijven groot favoriet bij ons thuis. Het is makkelijk om te maken en ook nog eens handig als je voor meerdere mensen kookt. Deze pasta ovenschotel met buffalo kip is een ware guilty pleasure. Door het gebruik van de kaas, bechamelsaus en hot sauce is het gerecht niet bepaald gezond maar wel ontzettend lekker. Daarom genieten wij hiervan in het weekend. De pasta schotel zit vol smaak en is goed gevuld met pulled chicken en pipe rigate. Daarnaast is hij lekker romig door de bechamelsaus en de hotsauce zorgt voor de lekkere pit!

Ook kun je deze pasta prima een avondje van te voren maken en op de dag van gebruik afbakken. Lekker makkelijk voor wanneer je een lange dag voor je hebt!

Bereiding van de Pasta ovenschotel met Buffalo Kip

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet twee pannen met water op het vuur. Eén pan is voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. De andere pan gebruik je om de kipfilet te pocheren. Breng het water aan de kook en pocheer hier de kip in. Dit duurt ongeveer 15 minuutjes.

Pak een snijplank en snijd het uitje en teentjes knoflook fijn. Zet een steelpannetje op het vuur met een beetje olijfolie en bak hier de ui met knoflook in. Zet het vuur niet te hoog, anders brand de knoflook aan. Haal na een paar minuten, wanneer de ui en knoflook zacht en glazig is, uit de pan en zet het eventjes opzij. Gebruik vervolgens de pan om zelf bechamelsaus te maken. Natuurlijk kun je ook bechamelsaus kopen in de winkel, al is het wel erg lekker om zelf te maken. Bovendien is het ook niet moeilijk.

Wanneer de bechamelsaus klaar is, voeg je de hot sauce aan de saus toe. Mocht je niet zo van pittig eten, zouden wij je aanraden om slechts 1 of 2 eetlepels te gebruiken. Wij zijn vooral fan van deze hot sauce. Voeg vervolgens ook de helft van de kaas toe en meng alles goed door elkaar heen.

Ondertussen zal de kip ook klaar zijn, en de pasta beetgaar. Giet beide pannen af. Pak de kipfilet en gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te trekken. Op deze manier krijg je pulled chicken.

Voeg dan de bechamelsaus saus toe aan de gekookte pasta en meng de kip er doorheen. Roer alles goed door elkaar en plaats het in een ovenschotel. Strooi vervolgens de andere helft van de geraspte kaas over de pastaschotel. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de pasta ovenschotel in 10-14 minuutjes af.

Snijd in de tussentijd de bosuitjes fijn en strooi ze, als het klaar is, over de pasta schotel heen.

Eet Smakelijk!

Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Laat gerust een reactie achter