Recept

Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip

Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip

Ovenpasta blijven groot favoriet bij ons thuis. Het is makkelijk om te maken en ook nog eens handig als je voor meerdere mensen kookt. Deze pasta ovenschotel met buffalo kip is een ware guilty pleasure. Door het gebruik van de kaas, bechamelsaus en hot sauce is het gerecht niet bepaald gezond maar wel ontzettend lekker. Daarom genieten wij hiervan in het weekend. De pasta schotel zit vol smaak en is goed gevuld met pulled chicken en pipe rigate. Daarnaast is hij lekker romig door de bechamelsaus en de hotsauce zorgt voor de lekkere pit!

Ook kun je deze pasta prima een avondje van te voren maken en op de dag van gebruik afbakken. Lekker makkelijk voor wanneer je een lange dag voor je hebt!

Bereiding van de Pasta ovenschotel met Buffalo Kip

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet twee pannen met water op het vuur. Één pan is voor de pasta, waar je de pasta kookt volgens de instructie op de verpakking. De andere pan is om de kipfilet te pocheren. Dit doe je door de kipfilet, 10-15 minuten, in kokend heet water te koken of tot de kipfilet gaar is.

Terwijl deze twee pannen langzaam aan de kook komen, beginnen wij de ui en de knoflook fijn te snijden. Wanneer deze fijn gesneden zijn, bakken wij dit in een steelpannetje met olijfolie tot ze lekker zacht en glazig worden. Begin wel met het bakken van de ui, want knoflook verbrand namelijk eerder. Wanneer de uitjes zacht en glazig zijn, doen we de uitjes met de knoflook in een kommetje. In dezelfde pan kunnen wij de bechamelsaus maken. Het recept voor de bechamelsaus kan je hier vinden.

Wanneer de bechamelsaus klaar is, halen wij de pan van het vuur en doen wij de hot sauce bij de bechamelsaus. Kan je niet zo goed tegen pittig eten doe dan gerust 1 of 2 eetlepels hot sauce minder. Wij zijn vooral fan van deze hot sauce. Voeg vervolgens ook de helft van de kaas toe en mix het goed door elkaar heen.

Nu is zo ongeveer ook de kip klaar. Met twee vorken trekken wij de kip uit elkaar om pulled chicken te krijgen. Je kan het eventueel ook in kleine blokjes snijden. Laat de pasta uitlekken en mix de pasta met de kip en de pittige bechamelsaus.

Plaats alles in een ovenschaal en strooi de andere helft van de geraspte kaas hierover heen. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en grill de kaas tot het gesmolten is, ongeveer 8-14 minuten.

Snijd in de tussentijd de bosuitjes fijn en strooi ze, als het klaar is, over de pasta schotel heen.

Eet Smakelijk!

Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip
Pasta Ovenschotel met Buffalo Kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Laat gerust een reactie achter