
Deze pasta pesto ovenschotel is een heerlijke en makkelijke manier om een smakelijke maaltijd op tafel te zetten. De combinatie van sappige kipfilet, knapperige broccoli en de diepe smaak van zongedroogde tomaten zorgt voor een perfecte balans. De romige pestosaus brengt alles samen en maakt het gerecht heerlijk fris en vol van smaak. Of je nu een drukke werkdag hebt of gewoon zin hebt in iets lekkers, dit gerecht is snel klaar en altijd een hit! Voeg een stukje vers brood of een frisse salade toe, en je hebt een complete maaltijd.
Bereiding van de pasta pesto ovenschotel
Als eerste zet je de oven aan op 200 graden.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes, de broccoli in roosjes en de zongedroogde tomaat in stukjes.
Verhit een beetje olie of boter in een grote hapjespan en voeg hier de kipfilet aan toe. Bak deze rondom goudbruin en voeg dan de zongedroogde tomaten en broccoli toe. Schep alles goed door elkaar.
Voeg vervolgens de eetlepels pesto en kookroom toe. Laat alles pruttelen en voeg daarna de Parmezaanse kaas toe aan de pan. Roer alles goed door en laat de saus een beetje inkoken.
Zodra de pasta klaar is, giet je de pan af en voeg je de pasta toe aan de pan met kip, broccoli en zongedroogde tomaten. Schep alles door en vervolgens in een ovenschaal. Strooi de geraspte mozzarella op de pasta.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak de pasta ovenschotel in 20 minuten af en goudbruin.
Geniet van deze heerlijke maaltijd.
Enjoy!


