Tijd voor een makkelijke spaghetti. Van dit soort gerechten kun je nooit genoeg recepten hebben, vinden wij. Deze heerlijke pasta puttanesca is rijk van smaak met smaakmakers zoals chilivlokken, knoflook en natuurlijk onze favoriet, ansjovis. De pastasaus is lekker pittig en zit vol met tomaten. Het is heerlijk, bevat weinig ingrediënten en snel klaar. Hebben wij je al overgehaald?
Bereiding van Pasta Puttanesca
Snijd de rode ui in kleine stukjes, de knoflook in dunne plakjes, hak de peterselie grof en snijd de ansjovis fijn. Halveer vervolgens de tomaten.
Verwarm een pot met water voor de spaghetti en kook het een paar minuten korter dan op de verpakking wordt aangegeven.
In een grote koekenpan verhitten wij de olijfolie en voegen wij de uien toe. Bak het, op niet te hoog vuur, 5-8 minuten, tot het glazig is. Voeg de knoflook, chilivlokken, gehakte ansjovis toe en bak het 2 tot 3 minuten mee. Voeg nu ook de kappertjes, olijven en de gehalveerde tomaten toe en kook het, zachtjes, 8 minuten of tot de tomaten zacht beginnen te worden en er een lekkere saus ontstaat. Voeg eventueel nog een schep pasta water toe aan de saus wanneer deze te dik wordt.
Voeg de spaghetti toe en meng de peterselie erdoorheen. Breng het op smaak met peper en zout (als het nodig is, eerst proeven). Strooi er vervolgens nog de parmezaanse kaas over en serveer!
Bon appetit!
Trek in een andere pasta? Kijk dan eens op deze pagina.
Laat gerust een reactie achter