Recept

Pastasalade met Gerookte Kip

Vandaag hebben we een lekker snel recept met een twist. Pastasalades eten we de hele zomer lang. Vanwege het warme weer hebben wij vaak behoefte aan lichte avondeten. Er zijn vele variatie met ingrediënten. Dit keer hebben we een heerlijke pastasalade gemaakt met gerookte kip en honing-mosterd dressing.

Gek op pastasalades? Ga dan ook voor deze vegetarische variant met pesto of deze lekkere tortellini pastasalade.

Bereiding van de Pastasalade met gerookte kip

Begin met het koken van de pasta. Zet een kookpan met water op het vuur en kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.

Ondertussen snijd je de komkommer in kwartjes, de gerookte kip in stukjes en de zongedroogde tomaten door de helft. Voeg al deze ingrediënten toe aan een grote kom.

Zodra de pasta beetgaar is, giet je de pasta af en spoel je het door met koud water. Voeg vervolgens de pasta zand de komkommer, tomaat en kip toe.

Snijd nu de romaine sla in stukken en voeg deze toe aan de pasta. Mocht je al een kant-en-klare zak sla gekocht hebben, dan hoef je natuurlijk niet te snijden. Voeg vervolgens ook de Parmezaanse kaas snippers toe.

Meng de honing met de mosterd en roer alles goed door. Schep dan deze dressing door de pasta salade. Hussel alles lekker door elkaar en geniet van deze heerlijk en makkelijke maaltijd.

Tip! Ook heerlijk om de volgende dag mee te nemen als lunch naar school of werk.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondPasta GerechtenSalades

Laat gerust een reactie achter