Recept

Pasta Schelpen gevuld met Ricotta en Spinazie

Pasta Schelpen gevuld met Ricotta en Spinazie

Wij hebben altijd al een recept willen maken met gevulde pastaschelpen. Het ziet er altijd erg lekker uit en daarnaast zijn wij gek op gevulde pasta’s. Vooral ravioli is een favoriet bij ons thuis. Jammer genoeg zijn de pasta schelpen niet bij onze supermarkt verkrijgbaar en daarom heeft het eventjes geduurd dat wij hier een lekker recept mee konden maken. Het lange wachten was het zeker waard, want wat zijn deze pasta schelpen gevuld met ricotta en spinazie toch heerlijk! De vulling heeft een geweldige, romige smaak en in combinatie met de tomatensaus en Parmezaanse kaas is dit gerecht een toppertje! Een dikke aanrader als je op zoek bent naar een lekker vegetarisch recept.

Deze pastaschelpen kun je onder andere kopen bij de Albert Heijn en de Jumbo.

Bereiding van Pasta Schelpen gevuld met Ricotta en Spinazie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Om te beginnen met het maken van deze pasta schelpen gevuld met ricotta en spinazie moeten we water aan de kook brengen in een grote pan. Kook de pasta schelpen (conchiglioni) volgens de instructies op de verpakking.

Wanneer de pasta aan het koken is, beginnen we met het maken van de vulling. Plaats de babyspinazie in een zeef en breng wat water aan de kook (bijv. in de waterkoker). Schenk het kokende water over de babyspinazie heen en zet het opzij. Hak een teentje knoflook zeer fijn of haal het door een knoflookpers.

In een kom mengen wij de ricotta, de Griekse yoghurt, de nootmuskaat, de helft van de citroenrasp en de fijngesneden knoflook. Breng het op smaak met zwarte peper en zout. Snijd de babyspinazie in grove stukken en meng het met de ricotta. Mix alles goed door elkaar heen.

Over de bodem van een ovenschaal verspreiden wij de tomatensaus tot er een goede laag op de bodem ligt.

In een ander bakje mengen wij de panko met de parmezaanse kaas en de andere helft van de citroenrasp.

Wanneer de pasta gaar is, vullen wij de pasta met het ricotta mengsel en plaatsen wij de gevulde schelpen 1 voor 1 in de ovenschaal. Verdeel de panko-kaas mengsel over de pasta heen. Bedek de ovenschaal met aluminium folie en plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het voor 20 minuten bedekt door aluminium folie.

Na 20 minuten halen wij de aluminium folie van de ovenschaal af en grillen we de panko tot het goudbruin is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Sprenkel er nog wat tijm overheen en laat het even rusten voordat je het serveert.

Eet Smakelijk!

Pasta Schelpen gevuld met Ricotta en Spinazie
Pasta Schelpen gevuld met Ricotta en Spinazie
Pasta Schelpen gevuld met Ricotta en Spinazie

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische Gerechten