Recept

Pasta met Serranoham en Paddenstoelen

Tijd voor een heerlijk pasta met romige paddenstoelen en serranoham. Dit gerecht is rijk aan smaak, snel gemaakt en ook nog eens makkelijk. De romige paddenstoelensaus en knapperige serranoham passen zo goed bij elkaar dat je telkens opnieuw opschept. Zorg dus maar dat je genoeg maakt, want je krijgt hier geen genoeg van.. 

Bereiding

Pak een pan met een dikke onderkant en verhit hierin de olijfolie. Snijd ondertussen de sjalotjes fijn. Zet ook een pan met water en wat zout op voor het koken van de pasta. Doe één voor één de plakjes serranoham in de hete olie en maak ze crispy. Laat de plakjes serranoham uitlekken op een bord met een velletje keukenrol.

Scheur de paddenstoelen in wat kleinere stukjes. Kook de paddenstoelen in dezelfde olie als de plakjes serranoham. Bak de paddenstoelen tot ze bruin en zacht zijn ongeveer 5 tot 8 minuten. Zet het vuur wat lager en voeg de gesneden sjalotjes toe. Bak de sjalotjes mee tot ze doorzichtig zijn (ongeveer 2 minuten) en voeg vervolgens de kippenbouillon toe. Kook het mee tot er een klein laagje water nog in de pan zit. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten. Kook ondertussen de pasta, ongeveer 3 minuten minder dan op de verpakking staat.

Wanneer de pasta gekookt is, voeg het dan toe aan de paddenstoelen samen met 250ml van het kookwater van de pasta. Voeg de helft van de serranoham toe aan de pasta en roer het tot het vocht wat dikker is geworden. Voeg dan de kookroom en de tijm toe en roer het geheel voor 1 minuut. Hierna is het klaar om te eten.

Strooi de overige serranoham de pasta op je bord heen en eventueel nog wat tijm.

Bon Appetit!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenHoliday treatsPasta GerechtenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter