Recept

Pasta met krokante serranoham en paddenstoelen

pasta met krokante serranoham

Wij zijn gek op gedroogde hammetjes zoals serranoham, prosciutto en parmaham. Vaak eten wij het in combinatie met mozzarella, pesto en tomaat maar deze keer probeerden wij een nieuwe combinatie uit. Een nieuwe combinatie die verrassend genoeg ontzettend goed heeft uitgepakt. Wij maakten een heerlijke romige pasta met krokante serranoham en paddenstoelen. Voor dit recept hebben we de serranoham lekker knapperig gebakken. Dit zorgt voor een heerlijke zoutige crunch in een romige pasta. Dit zorgt er voor dat je steeds weer wil opscheppen. Het fijne is natuurlijk ook dat het recept makkelijk te maken is en met 20 minuten op tafel staat!

Op zoek naar een andere pasta met pesto, parmaham en pijnboompitjes. Klik dan hier.

Bereiding van de pasta met krokante serranoham

Zet de pasta op in een pan met heet water en kook de pasta gaar zoals op de verpakking beschreven staat.

Pak dan een koeken pan en verhit hier een beetje olijfolie in. Leg één voor één de plakjes serranoham in de hete olie en bak ze knapperig. Laat vervolgens de serranoham uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Gebruik dan dezelfde pan voor de saus. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en snipper het uitje fijn. Bak dan de paddenstoelen met het uitje in dezelfde pan als de serranoham. Wacht tot de paddenstoelen en de uitjes goudbruin worden. Dit duurt ongeveer 5-8 minuten.

Giet ondertussen de pasta af maar bewaar nog een beetje kookvocht voor de saus.

Zet dan het vuur wat lager en voeg de kookroom met tijm toe. Mocht de saus te dik worden kun je ook wat kookwater van de pasta toevoegen. Roer alles goed door en kruid de pastasaus met een beetje peper en zout. Voeg dan de pasta toe en roer alles goed door elkaar.

Schep de pasta op de bordjes en verdeel hier de knapperige serranoham over heen. Voeg eventueel nog wat tijm toe.

Bon Appetit!

pasta met krokante serranoham
pasta met krokante serranoham
pasta met krokante serranoham

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenHoliday treatsPasta GerechtenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter