Recept

Pastasalade met Tonijn

Pastasalade met Tonijn

We zitten volop in de lente. Het is tijd voor een lekkere pastasalade met tonijn. Deze versie is erg makkelijk, heel snel klaar en onmogelijk om niet lekker te vinden. Wij maakten deze heerlijke pastasalade voor Princes met als thema picknick. Vandaar ook deze super lekkere maaltijd in weckpotjes. Op deze manier kun je de salade prima vervoeren en dus lekker van genieten tijdens een dagje in het park. Natuurlijk kun je hier ook prima van genieten als je niet gaat picknicken. Bijvoorbeeld bij een BBQ, een warme doordeweekse dag of als lunch.

Voor deze heerlijke pastasalade maken wij gebruik van de tonijn uit blik van Princes.

Bereiding Pastasalade met Tonijn

Zet als eerste een pan met water op en kook hier de pasta in gaar. Meestal duurt dit ongeveer 12 minuten.

Ondertussen snijden wij de olijven alvast in plakjes, de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en snipperen wij de halve rode ui fijn. Laat de tonijn uitlekken uit het blikjes en meng dan de tonijn in een bakje met de mayonaise, peper en zout.

Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af. Spoel dan de penne om met koud water waardoor de pasta al een beetje koel wordt. Voeg dan de tomaatjes, olijven, rode ui en tonijn toe aan de penne en schep alles goed door elkaar. Als laatste snijden we de mozzarella in blokjes en roosteren wij de pijnboompitjes in de koekenpan mooi goudbruin. Ook deze ingrediënten voegen wij toe aan de pastasalade.

Nu kunnen wij de potjes vullen. Vul de bodem van een potje met een handje rucola en schep dan de pastasalade met tonijn hier boven op. Sluit het potje en je kunt hem meenemen naar je werk of de picknick. Handig he!

Enjoy!

Meer salades? Kijk dan eens op deze pagina. 

Pastasalade met Tonijn

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenMakkelijk & SnelPasta GerechtenSalades
Deel:

Laat gerust een reactie achter