Recept

Pasteitjes gevuld met Tonijnsalade

Pasteitjes gevuld met Tonijnsalade
Pasteitjes gevuld met Tonijnsalade

Pasteitjes zijn heerlijk als hapje. Het ziet er altijd feestelijk uit en zijn makkelijk om zelf te maken. Deze pasteitjes gevuld met tonijnsalade zijn super van smaak. Een lekkere romige tonijnsalade in een lekker knapperig bladerdeeg bakje. Perfect voor de paasbrunch of een paasborrel.

Bereiding Pasteitjes gevuld met Tonijnsalade

Allereerst zetten wij de oven aan op 200 graden.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Nu gaan we de pasteitjes klaar maken. Een pasteitje is opgebouw uit meerdere circels. Van te voren moet je even kijken welke maten kommetjes en glazen je in de kast hebt staan.

Snijd 12 gelijke cirkels uit de plakjes bladerdeeg, gebruik bijvoorbeeld een glas of kommetje als mal. Leg 3 cirkels op het bakpapier en prik hier met een vork gaatjes in. Klopt een eitje los en bestrijk de rondjes met een beetje ei.

Uit de overige rondjes snijden we een kleiner rondje zodat een rand van ongeveer 1 cm ontstaat. Bestrijk de vier randen met een beetje ei en plaats deze dan om en om op elke bodem. Elk pastei bakje bestaat uit ongeveer 4 laagjes. Bak de pastei bakjes in het midden van de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.

Terwijl de pastei bakjes in de oven zitten gaan wij alvast door met de tonijnsalade. Zet een steelpan met water op het vuur en kook twee eieren hard.

Laat de tonijn uitlekken en schep alles in een kommetje. Voeg de kruiden en eetlepels kwark hier aan toe. Snijd de augurk in hele kleine stukjes en meng deze ook door de tonijnsalade. Als laatste pellen wij de eieren en snijden wij deze in kleine stukjes. Dit mengen wij ook door de tonijn.

Zodra de bakjes klaar zijn, laten we nog een paar minuutjes afkoelen. Dan scheppen we ze vol met de tonijnsalade. Versier ze eventueel nog met wat peterselie of waterkers.

Geniet ervan!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelFeestdagenPasen

Laat gerust een reactie achter