Recept

Pasteitjes met Kippenragout

Zelfgemaakte pastei bakjes

Tijdens de feestdagen zijn pastei bakjes gevuld met een heerlijke ragout erg populair. Ze staan altijd wel bij iemand op het menu. Ook wij genieten hier regelmatig van. Altijd gevuld met een andere soort ragout. Soms met vlees, denk aan kip of rundvlees, maar ook wel eens vegetarsich met paddenstoelen ragout. Wel maken we altijd zelf onze pastei bakjes. Zelfgemaakte pasteibakjes zijn lekker knapperig en heb je in een mum van tijd gemaakt. Bovendien is het altijd leuk om het gerecht helemaal zelf te maken.

Deze lekkere pastei bakjes kun je onder andere vullen met onze zelfgemaakte kippenragout. Ook is het erg lekker om ze te vullen met een garnalen cocktail.

Bereiding van de Zelfgemaakte pasteibakjes

Als eerste halen we de bladerdeeg plakjes uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien.

Zodra de ragout op het vuur staat, kunnen we beginnen met het maken van de pastei bakjes.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg dan een stukje bakpapier op een bakblik.

Snijd 2 gelijke cirkels uit elk plakje bladerdeeg, gebruik bijvoorbeeld een glas of kommetje als mal. Leg 4 cirkels op het bakpapier en prik hier met een vork gaatjes in. Dit worden de bodems van de ragoutbakjes. Klop dan een eitje los en bestrijk de rondjes met een beetje ei.

Uit de overige cirkels snijden we een kleiner cirkel zodat een rand van ongeveer 1 cm breed ontstaat. Bestrijk alle randen met ei en leg op elke bodem 4 randen. Elk pastei bakje bestaat uit ongeveer 5 laagjes.

Bak de pastei bakjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Ondertussen kun je verder met de ragout. Natuurlijk kun je ook eerst de ragout helemaal maken en daarna de pastei bakjes.

Haal elk bakje uit de oven en schep deze helemaal vol met de kippenragout.

Serveer ze allemaal met een beetje fijngesneden verse bosuitjes.

Eet smakelijk!

Zelfgemaakte pastei bakjes
Zelfgemaakte pastei bakjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsVoorgerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter