Recept

Pasteitjes met Kippenragout

Pasteitjes met Kippenragout

Tijdens de feestdagen zijn pastei bakjes gevuld met een heerlijke ragout erg populair. Ze staan altijd wel bij iemand op het menu. Ook wij genieten hier regelmatig van. Altijd gevuld met een andere soort ragout. Soms met vlees, denk aan kip of rundvlees, maar ook wel eens vegetarsich met paddenstoelen ragout. Wel maken we altijd zelf onze pastei bakjes. Zelfgemaakte pasteibakjes zijn lekker knapperig en heb je in een mum van tijd gemaakt. Bovendien is het altijd leuk om het gerecht helemaal zelf te maken.

In dit recept vullen wij ze met onze zelfgemaakte kippenragout. Je kunt het recept hiervoor op deze pagina vinden: /recepten/zelfgemaakte-kippenragout/ De ragout kun je maken zodra de pasteibakjes in de oven zit of je kunt de ragout al van te voren al klaar maken.

De verse kippenragout kun je ongeveer 1-2 dag van te voren maken en bewaren in een afgesloten bakje/zakje in de koelkast. Ook kun je de ragout eventueel invriezen. Zorg ervoor dat er alles goed afgesloten is. Bij een constante temperatuur van -18°C of lager kun je ragout zeker 3 maanden in de vriezer bewaren.

Deze lekkere pastei bakjes kun je ook vullen met bijvoorbeeld zelfgemaakte tonijnsalade of een lekkere garnalen cocktail.

Pasteitjes met Kippenragout
Pasteitjes met Kippenragout

Bereiding van de Zelfgemaakte pasteibakjes

Als eerste halen we de bladerdeeg plakjes uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien.

Zodra de ragout op het vuur staat, kunnen we beginnen met het maken van de pastei bakjes.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg dan een stukje bakpapier op een bakblik.

Snijd 2 gelijke cirkels uit elk plakje bladerdeeg, gebruik bijvoorbeeld een glas of kommetje als mal. Leg 4 cirkels op het bakpapier en prik hier met een vork gaatjes in. Dit worden de bodems van de ragoutbakjes. Klop dan een eitje los en bestrijk de rondjes met een beetje ei.

Uit de overige cirkels snijden we een kleiner cirkel zodat een rand van ongeveer 1 cm breed ontstaat. Bestrijk alle randen met ei en leg op elke bodem 4 randen. Elk pastei bakje bestaat uit ongeveer 5 laagjes.

Bak de pastei bakjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Haal elk bakje uit de oven en schep deze helemaal vol met de kippenragout.

Serveer ze allemaal met een beetje fijngesneden verse bosuitjes.

Eet smakelijk!

Pasteitjes met Kippenragout
Pasteitjes met Kippenragout
Pasteitjes met Kippenragout

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsVoorgerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter