Recept

Pasteitjes met Kippenragout

Tijdens de kerst staan deze heerlijke pasteitjes met kippenragout steevast op het menu. Lekker romige kippenragout in een krokant, goudbruin bladerdeegbakje. Dat klinkt toch heerlijk. Dit voorgerecht is eigenlijk heel eenvoudig zelf te maken. Makkelijker dan dat het lijkt en daarnaast veel lekkerder dan uit de supermarkt. Heerlijk om tijdens de feestdagen te serveren!

Bereiding van deze Pasteitjes met Kippenragout

Als eerste halen we de bladerdeeg plakjes uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien. Dan beginnen we met het maken van de kippenragout. Volg hiervoor ons recept voor onze zelfgemaakte kippenragout.

Zodra de ragout op het vuur staat, kunnen we beginnen met het maken van de pastei bakjes.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg dan een stukje bakpapier op een bakblik.

Snijd 2 gelijke cirkels uit elk plakje bladerdeeg, gebruik bijvoorbeeld een glas of kommetje als mal. Leg 4 cirkels op het bakpapier en prik hier met een vork gaatjes in. Dit worden de bodems van de ragoutbakjes. Klop dan een eitje los en bestrijk de rondjes met een beetje ei.

Uit de overige cirkels snijden we een kleiner cirkel zodat een rand van ongeveer 1 cm breed ontstaat. Bestrijk alle randen met ei en leg op elke bodem 4 randen. Elk pastei bakje bestaat uit ongeveer 5 laagjes.

Bak de pastei bakjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Ondertussen kun je verder met de ragout. Natuurlijk kun je ook eerst de ragout helemaal maken en daarna de pastei bakjes.

Haal elk bakje uit de oven en schep deze helemaal vol met de kippenragout.

Serveer ze allemaal met een beetje fijngesneden verse bosuitjes.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsVoorgerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter