Recept

Patat met BBQ Pulled Chicken

Patat met BBQ Pulled Chicken
Patat met BBQ Pulled Chicken
Patat met BBQ Pulled Chicken
Patat met BBQ Pulled Chicken

Vroeger was het altijd zondag patatdag bij ons. Heerlijk met een frikandelletje of kroketje erbij. Tegenwoordig genieten wij nog vaak van een patatje, vaak in combinatie met mayonaise, satésaus en uitjes (patatje oorlog!). Natuurlijk kun je ook hele leuke gerechten maken met patat. Met wat extra ingrediënten maak je een bordje patat net eventjes anders en speciaal. Neem nou deze patat met bbq pulled chicken. Dit ziet er toch ontzettend lekker uit? Comfort food op en top! De pulled chicken is lekker op smaak gebracht met bbq saus en die gesmolten cheddar kaas is een heerlijke toevoeging. Echt gezond is het dus niet, maar dit moet ook wel eens kunnen toch? Snel maken dus!

Bereiding van Patat met BBQ Pulled Chicken

Bak de patatjes af volgens de instructies op de verpakking. Wij hebben de patatjes in de oven gebakken om er zo min mogelijk vet aan toe te voegen, maar natuurlijk kunnen jullie er zelf voor kiezen om de patat in de frituurpan af te bakken. .

Terwijl de patatjes in de oven zitten, zetten wij een pan met water op het vuur. Wanneer het kookt, plaatsen wij een kipfiletje in de pan. Pocheer de kip tot de kipfilet gaar is. Dit duurt 10 tot 15 minuten afhankelijk van hoe dik de kipfilet is. Wanneer de kipfilet gaar is, trekken wij de kipfilet met 2 vorken uit elkaar. Meng de kipfilet dan met de bbq saus.

Mix alle kruiden voor de patatkruiden met elkaar in een apart kommetje..

Wanneer de patat klaar is, plaatsen wij de patat in een kom en kruiden wij ze met deze patatkruiden. Mix het goed en plaats alle patatjes vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pulled chicken dan over de gekruide patatjes heen. Als laatste strooien wij de cheddar kaas over de patat en de pulled chicken heen.

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven (op 200 graden en op grillstand). Grill de patatjes tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten.

Serveer de patatjes met fijngesneden bosuitjes, sriracha (als je van een beetje pittig houdt) en zure room.

Eet Smakelijk!

Vind je dit lekker? Misschien zijn deze loaded fries met 3 kazen ook wat voor jou. Het recept vind je hier.

Patat met BBQ Pulled Chicken
Patat met BBQ Pulled Chicken
Patat met BBQ Pulled Chicken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenVoor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter