Recept

Patatje Stoofvlees

Patatje Stoofvlees

Dit recept stond al een tijdje op ons lijstje. Wij zijn dol op stoofvlees, een stoofpotje of hachee. Allemaal hetzelfde principe maar net even anders. Nadat we eindelijk een goede braadpan hadden gevonden en de stooflappen in de reclame waren, gingen wij er voor. Heerlijk zelfgemaakt, zacht gegaard stoofvlees met patatjes. Dat klinkt toch geweldig! Erg leuk om te maken wanneer er familie en vrienden over de vloer komen. Zet een grote pan op het vuur en je hebt in een paar uurtjes een heerlijke maaltijd voor ze klaar staan. Van dit patatje stoofvlees zal iedereen van genieten!

Dit stoofvlees hebben wij gemaakt in onze BK braadpan. Wij vinden dat niet alleen een mooie pan maar hij is ook gemakkelijk in gebruik en makkelijk goed schoon te maken.

Bereiding van het Patatje Stoofvlees

Snijd ter voorbereiding de ui in grove stukken en het vlees in blokjes.

Pak een grote stoofpan en zet deze op het vuur. Voeg de boter toe aan de pan en bak de uien een beetje goudgeel. Voeg dan het vlees en de eetlepel bloem toe en bak deze mee.

Vervolgens voegen we alle natte ingredienten toe. Schenk de runderbouillon, het bruine bier, de appelazijn en de appelstroop in de pan en roer alles goed door elkaar. Breng dit alles op smaak met peper en zout. Zet dan de deksel op de pan en laat alles, 2,5 tot 3 uur, lekker sudderen op middelhoog vuur.

Kijk af en toe in de pan en roer dan alles even goed door. Mocht de stoof te hard koken/borrelen, dan moet je het vuur een wat zachter zetten.

Zet een de oven aan op 175 graden om deze voor te warmen, voor het vlees klaar is, houd rekening met de baktijd van de patatjes. Bak dan de patatjes af zoals op de verpakking staat vermeld.

Wanneer zowel de patatjes als het vlees klaar is, kan je lekker opscheppen. Heerlijk met wat mayonaise erbij.

Geniet er van!

Patatje Stoofvlees
Patatje Stoofvlees
Patatje Stoofvlees
Patatje Stoofvlees

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter