Recept

Pavlova Pistachio

Pavlova Pistachio
Pavlova Pistachio
Pavlova Pistachio

Een heerlijke luchtige Pavlova. Heerlijk, daar mag je ons voor wakker maken. Dit is een ’taart’ die luchtig is van smaak en ook niet te zwaar op de maag valt. Lekker om van te smullen dus!

Voorbereiding

Voordat we beginnen is het belangrijk dat alles, wat in aanraking komt met de eiwitten. goed ontvet is. Dit doen we door een citroen doormidden te snijden en deze langs ieder kommetje, de mengkom en de gardes te halen. Als deze onderdelen goed vetvrij zijn, dan is de kans heel groot dat deze Pavlova zal lukken.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Vervolgens gebruiken we de vetvrije kommetjes om de eieren te splitsen. Dit is een heel zorgvuldig werkje, er mag namelijk helemaal geen eigeel bij de eiwitten komen. Wanneer dit gebeurd, zullen de eieren namelijk niet goed stijfgeklopt kunnen worden.

Snij de amandelen in kleine stukjes of haal deze amandelen even door de keukenmachine heen. Pel de pistachenoten, zodat alleen de groene pistachenootjes overblijven.

Bereiding

Plaats de eiwitten in de vetvrije mixkom. Mix deze eiwitten tot zachte pieken. Wanneer deze pieken zacht, wit en luchtig zijn. Voeg langzamerhand de fijne kristalsuiker aan de eiwitten toe. Dit zorgt ervoor dat het een steviger mengsel wordt. Wanneer het mengsel glimmend is en je de kom onderste boven kan houden, zonder dat het mengesel eruit valt, is het mengsel gereed om de vanille-extract, maizena, witte wijn azijn, pistachenoten en de amandelen er langzaam doorheen te spatelen.

Pak een bakplaat en leg er bakpapier op. Plaats het mengsel op de bakplaat in een cirkel. Plaats vervolgens de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 graden. De pavlova mag nu ongeveer 70 minuten in de oven.

Wanneer deze 70 minuten voorbij zijn, zet dan de oven uit en laat de Pavlova volledig afkoelen in de oven. Vervolgens kunnen we beginnen aan de topping. Snij de chocolade fijn of plaats het in een keukenmachine. Pak vervolgens een plastic bak die in de magnetron mag. Plaats hierin ongeveer 2/3 van de chocolade en smelt deze chocolade in de magnetron, eerst 30 seconden en roer, smelt het vervolgens 15 seconden en roer weer en daarna nog 10 seconden tot het is volledig gesmolten is. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, voeg dan de 1/3 van de chocolade toe, zodat de temperatuur van de chocolade naar beneden gaat. Als het niet volledig erin smelt, plaats het dan nog in de magnetron 5 seconden per keer totdat het helemaal gesmolten is. Sprinkel de chocolade met een lepel over de Pavlova heen. Plaats dan de overige amandelen en de pistachenoten op de Pavlova

Geniet ervan!

Pavlova Pistachio

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjesFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter