
Maak je op voor een ware smaakexplosie. Deze penne arrabiata met gehakt, courgette en wortel zit vol smaak. De pittige tomatensaus in dit heerlijke gerecht zorgt voor een kick, terwijl de groenten zorgen voor een perfecte balans. Alles past ontzettend goed bij elkaar en zorgt voor een snelle, smaakvolle maaltijd voor een doordeweekse dag. Binnen een mum van tijd heb jij deze heerlijke pasta op tafel staan.
Maak voor deze pasta jouw eigen arrabiata pastasaus. Simpel, snel en vol smaak!
Bereiding van de Penne Arrabiata met gehakt
Kook de posta volgens de bereiding op de verpakking.
Als voorbereiding snipperen we het rode uitje, schillen we de wortel en snijden we deze in plakjes. De courgette wassen we en snijden we in kwartjes.
Pak een grote pan en verhit hier een beetje olie in. Fruit het uitje en voeg dan het rundergehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg dan de worteltjes en courgette toe. Roer alles goed door elkaar en bak het een paar minuutjes met elkaar mee. Kruid alles met een beetje peper en zout.
Voeg dan de passata toe aan de pan en de chilivlokken. Roer alles goed door elkaar en schep ook de helft van de kaas door de saus. Laat het gerecht een kwartiertje pruttelen zodat de groente zacht wordt en de smaken zich goed in de saus trekken.
Zodra de pasta klaar is, giet dan de pan met water af. Bewaar een kopje kookvocht, voor het geval de saus te dik wordt. Schep de pasta door de saus en verdeel deze over twee bordjes. Strooi de overgebleven kaas over de pasta’s en eet smakelijk!
Geniet er van!


