
Op zoek naar de ultieme comfort pasta? Dan moet je zeker weten dit recept proberen. Deze penne in romige tomatensaus met burrata en knapperige prosciutto heeft het allemaal. De tomatensaus is goed op smaak gebracht met wat chilipepers, de burrata is zacht en romig en de prosciutto zorgt voor een zoute knapperige bite. Overheerlijk en super makkelijk om te maken. Van deze pasta ga je geen genoeg van krijgen!


Penne in romige tomatensaus met burrata
Kook de pasta volgens de bereiding op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Leg hier de plakjes prosciutto op en bak deze in 15 minuutjes knapperig.
Pak een grote hapjespan of wokpan en verhit hier een beetje olie in. Snijd ondertussen een uitje en de teentjes knoflook fijn. Bak deze goudbruin in de olie.
Voeg dan de passata en twee eetlepels mascarpone toe. Roer alles goed door en breng de tomatenaus op smaak met wat peper, zout en de chilivlokken. Rol de basilicium op en snijd deze in reepjes. Voeg deze ook toe aan de saus en roer alles goed door elkaar.
Rooster ondertussen in een aparte pan een handje vol pijnboompitjes. Houd ze goed in de gaten want ze verbranden snel.
Zodra de pasta klaar is, giet je de pan af en voeg je de pasta toe aan de saus. Schep alles door elkaar en verdeel de pasta over twee bordjes.
Breek het bolletje burrata open en verdeel deze boven de pasta. Breek dan de knapperige prosciutto en verdeel de pijnboompitjes over de bordjes.
Geniet van deze overheerlijke pasta!

