Recept

Penne met Hamrepen en Bosuitjes

penne met hamrepen en bosuitjes

Vandaag hebben we weer een heerlijke pasta gerecht voor jullie. Penne met hamrepen en bosuitjes. Deze pasta is zo lekker, dat je gelijk de pan leeg wil eten. De heerlijke romige saus samen met de hamreepjes, champignons en bosui passen erg goed bij elkaar. Het is hartig, het is fris en lekker romig. Dat alles in 1 gerecht. Wat ook nog eens fijn aan dit recept is, is dat hij met 15 minuten op tafel kan staan. Na een lange dag werken, is zo’n makkelijk maar lekker recept altijd welkom.

penne met hamrepen en bosuitjes
penne met hamrepen en bosuitjes

Bereiding penne met hamrepen en bosuitjes

Zet een grote pan met water op het vuur en kook hierin de pasta volgens de instructies op het pak. Snijd dan de uien in halve ringen en pers de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Snijd de steeltjes van de champignons en daarna in vieren.

Verwarm een beetje boter in een wokpan op het vuur. Bak de uien en knoflook in de pan totdat ze mooi goudbruin worden. Voeg dan de champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Breng vervolgens alles op smaak met peper en zout. Schenk nu de kookroom bij de champignons en ui. Roer alles goed door. Voeg daarna de hamreepjes toe aan de roomsaus. Snijd de bosui in ringetjes en voeg ook deze toe aan het gerecht.

Giet de penne af en laat het goed uitlekken. Roer dan de penne door de roomsaus met groente en ham. Laat alles nog even gezamenlijk koken zodat de smaken van de saus in de penne gaat.

Nu is het klaar en serveer het direct. Je kunt nog eventueel wat extra bosuitjes en/of geraspte kaas over het gerecht strooien. Smullen maar!

penne met hamrepen en bosuitjes
penne met hamrepen en bosuitjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenMakkelijk & SnelPasta Gerechten

Reacties (10)

Laat gerust een reactie achter