Recept

Pepernoten Brownies

Pepernoten Brownies
Pepernoten Brownies

Wij zijn gek op brownies. Vele verschillende variaties en we kunnen er nooit genoeg van krijgen. Speciaal voor sinterklaas hebben wij een perfecte sinterklaas brownie gemaakt, vol met kruidnoten in het beslag. Deze brownies zijn zacht, smeuiig en lekker van smaak door de pepernoten. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen en jullie straks vast ook niet!

Bereiding Pepernoten Brownies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem en hak de chocolade in kleinere stukjes. Splits twee eieren voor de eidooiers en meng die eidooiers met de 4 overige eieren. Weeg dan de kristalsuiker en de vanillesuiker af.

Smelt de boter en de chocolade au bain marie of de magnetron. Lees hier hoe je dit het beste kunt doen. Op deze manier smelt je de boter en de chocolade tot het geheel gesmolten is.

Meng de eieren en de eidooiers in een beslagkom. Klop de eieren tot ze schuimen. Voeg vervolgens het zout, fijne kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Meng dit samen tot een glad beslag. Spatel de gesmolten chocolademix door het beslag heen. Voeg de gezeefde bloem toe en spatel dit vervolgens voorzichtig door het beslag. Roer als laatste de kruidnoten er doorheen.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier vervolgens de browniemix in. Plaats de bakvorm in de oven en bak de brownie in 40 minuten gaar.

Wanneer de brownie klaar is, laat het dan afkoelen en snijd het in stukken.

Geniet van deze overheerlijke en smeuiige brownie met pepernoten. Perfect voor sinterklaas avond.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureFeestdagenSinterklaasZoeternijBrownie
Deel:

Laat gerust een reactie achter