Recept

Perencake met Chocolade

Deze perencake met chocolade stukjes is echt een traktatie! Het frisse van de peren gecombineerd met de zachte chocoladechips maakt ‘m heerlijk luchtig én lekker zoet. Super gemakkelijk te maken en perfect voor elke gelegenheid!

Zin om een andere cake te bakken? Kijk dan eens op deze pagina.

Bereiding van de Perencake met Chocolade stukjes

Zet de oven alvast aan op 170 graden.

Weeg als eerste de bloem en suiker af en meng deze twee samen met het bakpoeder in een kom. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix alles met de melk en olijfolie. Zorg voor een mooi glad beslag.

Schil de twee peren en snijd deze in plakjes of stukjes. Bestrooi de gesneden peer met een eetlepel bloem en meng het goed door elkaar. Dit zorgt er voor dat het fruit iets minder vochtig wordt in de cake en naar de bodem zakt. Hak de pure chocolade in stukjes en voeg deze samen met de stukjes peer aan het cake beslag toe. Schep alles door elkaar.

Pak dan een cakevorm van 25 cm. Bekleed deze met bakpapier en schenk hier het cakebeslag in. Zet de vorm in de oven en bak de cake mooi goudbruin in 45 minuten. Wanneer de cake klaar is, laat je hem nog even in de oven staan. Zet het deurtje van de oven op een kiertje zodat de cake geleidelijk afkoelt en niet in elkaar zal zakken.

Geniet van deze heerlijke cake!

Enjoy!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en Taarten