Recept

Perzik IJsthee

Perzik IJsthee
Perzik IJsthee
Perzik IJsthee
Perzik IJsthee

Ziet deze perzik ijsthee er niet heerlijk uit? Vooral in de zomer zijn wij gek op ijsthee en wij gokken zomaar dat wij niet de enige zijn. Nu komt ijsthee in allerlei soorten en smaken. Je hebt de klassieke variant met citroen, groene ijsthee en ook de perzik ijsthee is een bekende variant die in de supermarkten te vinden is. Zoals met vele recepten is ook dit een recept die veel beter smaakt wanneer je het zelf maakt. Moeilijk hoeft het zeker niet te zijn en met een beetje geduld en tijd kun je genieten van een kan zelfgemaakte perzik ijsthee. Op deze manier kun je het drankje naar smaak maken en daarbij zo zoet als je zelf wil. Een lekker drankje voor de warme zomerdagen.

Meer soorten ijsthee. Wij hebben het al eens eerder gemaakt. Zo vind je op deze blog een variant met rabarber en een versie met citroengras. Beide erg lekker en zeker de moeite waard om te proberen!

Bereiding van de Perzik IJsthee

Schenk een liter heet water over in een grote pot of een pan met 4 zakjes witte thee. Je kan in dit recept ook groene thee gebruiken, als je dat lekkerder vindt. Laat het lekker trekken en vervolgens afkoelen.

Nu ga je door met de perziken siroop. Was de perziken en snijd ze in grote stukken. De schil mag eraan blijven, maar haal wel de pit eruit.

Pak een steelpan en voeg hier 250ml water, de perziken, tijm en maple syrup aan toe. Breng alles licht aan de kook en kook het ongeveer 30 minuten. Houdt het wel goed in de gaten en roer het af en toe goed door.

Stamp de perziken na een half uurtje fijn. Gebruik hier een cocktailstamper of aardappelstamper voor.

Haal het door een zeef heen en laat het volledig afkoelen. De puree kan je prima opeten of toevoegen aan een smoothie.

Mix de perziken siroop met de thee en je hebt een heerlijke verfrissende Perzik IJsthee.

Enjoy!

Perzik IJsthee
Perzik IJsthee
Perzik IJsthee
Perzik IJsthee

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DrankjesNon Alcoholische Drankjes

Laat gerust een reactie achter