Als de perziken volop in het seizoen zijn, is het de ideale tijd om er iets lekkers mee te bakken. Deze kruimelkoeken combineren het zoete en sappige van perzik met de frisse smaak van blauwe bessen. Samen zorgen ze voor een eenvoudig maar smaakvol tussendoortje. De knapperige kruimellaag maakt het helemaal af. Je hebt geen ingewikkelde technieken nodig, en ze zijn perfect om te maken voor een zomerse middag, mee te nemen naar een picknick of gewoon bij de koffie. Deze Perzik kruimelkoeken met blauwe bessen wil je gewoon maken.
Onze bakvorm is de vierkante bakvorm van Tala en is 23cmx23m.
Bereiding van de Perzik kruimelkoeken met blauwe bes
Als eerste zetten we de oven aan op 180 graden.
Dan maken we het deeg. Meng 200 gram lichte basterdsuiker met al het bloem. Voeg dan de ijskoude boter in stukjes toe en kneed alles tot er een bol deeg ontstaat. Het mag kruimeldeeg zijn, we maken immers kruimelkoeken.
Bekleed vervolgens een bakvorm met bakpapier en verdeel hier 2/3 van het deeg over de bodem van de bakvorm. Druk alles goed aan en zet de bodem 15 minuten in de oven. De rest van de deeg bewaren we voor bovenop de perziken en blauwe bessen.
Nu de bodem in de oven zit gaan we verder met de fruitvulling. Snijd de perziken in partjes. Doe deze met 50 gram lichte basterdsuiker in een pannetje en zet het op het vuur. Na 3 minuutjes pruttelen voeg je de blauwe bessen toe. Zet het vuur op een laag pitje en laat alles zacht worden. Roer vervolgens ook 1 eetlepel maizena door het fruitmengsel. Schep alles goed door elkaar.
Haal de bodem uit de oven en schep vervolgens het fruitmengsel bovenop. Pak het overige deeg en kruimel deze bovenop. Zet dan de bakvorm nogmaals in de oven en bak alles af in 20 minuten.
Zodra de koeken klaar zijn, zien ze er mooi goudbruin uit. Haal de vorm uit de oven en laat alles goed afkoelen alvorens je er van kan genieten.
Enjoy!
Ze kunnen overigens ook erg lekker zijn, als ze warm uit de oven komen met een bolletje vanille ijs of een beetje slagroom.


