Recept

Perziken Crumble

Perziken Crumble
Perziken Crumble
Perziken Crumble
Perziken Crumble

Perziken zijn weer volop in het seizoen. Het zijn ontzettend lekkere vruchten waar je erg goed mee kan koken en bakken. Vooral als je een paar rijpe perziken in de fruitschaal hebt liggen. Tot op heden hebben wij nog geen hartige gerechtjes gemaakt met perziken maar wij houden er wel van om er mee te bakken. Een van onze lievelingsgerechten is deze perziken crumble. Het is zo’n ontzettend lekker toetje. Denk er maar eens aan. Heerlijke zachte rijpe perziken met een beetje suiker en custardpoeder onder een dikke laag, krokante koekkruimels. En dan natuurlijk wel echt een goede laag kruimel, zodat je de krokant koeklaag goed proeft. Een heerlijke combinatie waar je geen genoeg van zal krijgen.

Het leuke hiervan is ook nog eens dat het toetje niet alleen heerlijk is maar ook ontzettend makkelijk en snel te maken is. Met 10 minuutjes heb je dit recept in de oven staan en na een half uur heb jij een lekkere, warme perziken crumble. Het lekkerste is dan ook wanneer dit toetje lekker warm is. Vooral als je het serveert met een bolletje vanille- en/of slagroom ijs. Natuurlijk kun je het ook met wat yoghurt of slagroom serveren, maar ijs is wat ons betreft te beste combinatie. Goddelijk!

De perziken crumble hebben wij in deze ovenschaal gemaakt. De afmetingen zijn 26x21cm.

Perziken Crumble
Perziken Crumble

Het maken van Perziken Crumble

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Snijd de perziken in partjes en voeg ze toe aan een kom. Voeg hier de eetlepels custardpoeder en kristalsuiker aan toe. Meng alles goed met elkaar en verdeel dan de perziken over de bodem van de ovenschaal.

Nu gaan we verder met het kruimeldeeg. Meng de bloem met de lichte basterdsuiker en zout in een grote kom. Snijd dan de roomboter in stukjes en voeg deze toe aan de bloem en suiker. Kneed de koude boter door de droge ingrediënten en blijf kneden totdat er kruimels ontstaan. Hoe langer je blijft kneden, des te groter zullen de kruimels uiteindelijk worden.

Strooi het kruimeldeeg over de perziken in de ovenschaal en plaats deze ovenschaal in de oven. Bak de perziken crumble in 30 minuten goudbruin in de oven.

Na ruim een half uurtje kun je genieten van dit heerlijke nagerecht. Deze perziken crumble is zowel warm als koud lekker.

Geniet ervan!

Op zoek naar nog meer toetjes? Neem dan eens op deze pagina een kijkje.

Perziken Crumble
Perziken Crumble
Perziken Crumble

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjesCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter