Recept

Perziken Crumble

Perziken zijn nu volop in het seizoen en hier kun je zo veel lekkere recepten mee maken. Wij maakten hier deze heerlijke perziken crumble mee. Verse perziken, een heerlijke koekjesachtige kruimellaag, warm uit de oven.. klinkt dat niet overheerlijk! Lekker om te serveren met wat slagroom of een bolletje vanille ijs.

Het maken van Perziken Crumble

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Snijd de perziken in partjes en leg deze in een kom. Voeg dan 1 zakje vanille suiker en 1 eetlepel bloem toe. Meng alles goed door elkaar en leg de perzik stukjes op de bodem van de ovenschaal.

Dan gaan we verder het kruimeldeeg. Meng de bloem, suiker en zout met elkaar in een kom. Snijd dan de roomboter in stukjes en voeg deze toe aan de bloem en suiker. Kneed de koude boter door de droge ingrediënten en blijf kneden totdat er kruimels ontstaan. Hoe langer je blijft kneden, des te groter zullen de kruimels uiteindelijk worden.

Strooi het kruimeldeeg over de perziken in de ovenschaal en plaats deze ovenschaal in de oven. Bak de perziken crumble in 35 minuten goudbruin  in de oven.

Na ruim een half uurtje kun je genieten van deze heerlijke lekkernij. Deze perziken crumble is zowel warm als koud lekker.

Geniet ervan!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjesZoetigheid en BakreceptenCake en Taarten

Laat gerust een reactie achter