Pizza, wie houdt er niet van? Het fijne van pizza’s is dat je er veel kanten mee op kan. Ja, het is niet altijd even gezond, maar je kunt het natuurlijk zo ongezond maken als jij wilt. Deze heerlijke pesto pizza met boerenkool en courgetten is vol belegd met groente. Daarnaast hebben wij er een heerlijke bol burrata bovenop gelegd. Deze ontzettend zachte kaas past ontzettend goed bij alle smaken en maakt deze pizza helemaal af. Gezonde comfort food op-e-top, dat is deze pizza zeker!
Bereiden van Pesto Pizza met boerenkool en courgette
Voordat we beginnen met het maken van de pizza, maak je het pizzadeeg. Wij gebruiken hiervoor dit recept. Heb je kant-en-klaar pizzadeeg dan kan je deze stap overslaan.
Wij hebben deze pizza gebakken op een pizzasteen. Heb je dit niet? Dan kan je de pizza het beste bakken op de bakplaat. Verwarm de oven met de pizzasteen voor op 225 graden.
Rol de pizza uit tot een cirkel en smeer pesto over de pizza heen. Over de pesto plaatsen wij de fijngesneden boerenkool. Verdeel een halve eetlepel olijfolie over de boerenkool heen en breng de boerenkool op smaak met een snuf zout. Strooi hieroverheen de geraspte kaas.
Met een kaasschaaf maken we krullen van de courgette. Wij hebben voor dit recept een gele courgette gebruikt, maar groen is ook lekker. Schaaf in de lengte plakken van de courgette. Rol de courgette op en verdeel het speels over de kaas heen. Verdeel de andere helft van de olijfolie over de courgette heen en breng ook de courgette op smaak met een beetje zout.
Bak de pizza af, ongeveer 10 tot 15 minuten.
Plaats de bol burrata in het midden van de pizza. Verdeel over de pizza nog wat chilivlokken en verse basilicum!
Laat gerust een reactie achter