Recept

Piadina met Coppa di Parma en Truffelmayonaise

Piadina met Coppa di Parma
Piadina met Coppa di Parma en Truffelmayonaise
Piadina met Coppa di Parma en Truffelmayonaise
Piadina met Coppa di Parma en Truffelmayonaise

Een Piadina is de Italiaanse variant van de tortilla/ flatbread. Het is een heerlijke broodsoort, die je kan vullen als een soort wrap of belegd broodje. Om in de Italiaanse sferen te blijven maakten wij een heerlijke piadina met coppa di parma. Coppa di Parma is traditioneel gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Het verschil tussen coppa di Parma en parmaham is de manier waarop ze gesneden zijn. Coppa die parma is rond en volledig gemarmerd en Parmaham is recht met aan één zijde een vetrandje. Een erg lekker hammetje dus wat goed combineert met de Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en rucola. Deze Piadina met coppa di parma heeft dus heerlijke Italiaanse smaken en is daarmee een heerlijke lunch.

Het maken van een Piadina met Coppa di Parma

Wij beginnen met het maken van de piadina’s naar dit recept. Heb je geen tijd om eigen piadina’s te maken, dan kan je ze ook halen bij een grote supermarkt, bijvoorbeeld de Albert Heijn.

Wanneer de piadina’s gebakken zijn, verdelen wij de truffelmayonaise over de italiaanse platbrooden. Vouw de piadina’s dubbel en vul het met de de Coppa di Parma en de rucola. Als laatste verdelen wij de Parmezaanse kaas over de piadina’s.

Zo simpel is het. Nu is het tijd om ervan te genieten!

Buon Appetito!

Piadina met Coppa di Parma
Piadina met Coppa di Parma
Piadina met Coppa di Parma

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: LunchBelegde BroodjesLunchwraps

Laat gerust een reactie achter