
Serranoham en mozzarella is een bekende en super lekkere combinatie. Wij gebruikten deze combinatie om een heerlijke zelfgemaakte piadina met te vullen. Een piadina kun je vergelijken met flatbread, maar dan Italiaans. Het lijkt op een wrap, maar smaakt als brood. Een piadina bakken wij in de pan, vullen we vervolgens met de ingrediënten en vouwen we daarna dubbel. Wanneer het brood nog lekker warm is, zal de mozzarella licht smelten en de serranoham lekker warm worden. Hierdoor komen de smaken nog beter naar voren. Deze piadina met serranoham en mozzarella is een heerlijke snack/lunch.
Gek op de combinatie van mozzarella en serranoham? Je kunt deze twee ingrediënten natuurlijk ook combineren voor op een broodje.Hier vind je ons recept met truffelmayonaise.
Mocht je gek zijn op piadina dan kun je ook eens gaan voor deze combinatie metCoppa di Parma. Lekker met parmezaanse kaas en truffelmayonaise.
Bereiding van de Piadina met Serranoham
Wij beginnen met het maken van de piadina’s naar dit recept. Heb je geen tijd om eigen piadina’s te maken, dan kan je ze ook halen bij een grote supermarkt, bijvoorbeeld de Albert Heijn.
Snijd de mozzarella in plakjes
Vouw de piadina’s dubbel en vul het met de rucola, serranoham en de gesneden mozzarella.
Het is ook erg lekker om pesto toe te voegen!
Buon Appetito!



