Weer zo’n heerlijke Mexicaans recept! Pico de gallo is een traditioneel recept wat vaak gebruikt wordt voor bij de taco’s of gevulde tortilla’s. Deze koude saus bestaat uit gesneden tomaten, groene paprika en ui. De saus wordt vaak op smaak gemaakt met jalapeño en limoensap. Hierdoor zit deze saus vol smaak. Bovendien is dit recept ontzettend makkelijk om te maken. Binnen 10 minuten heb je het al op tafel hebben staan en kun je genieten. Pico de Gallo is super lekker om te serveren bij bijvoorbeeld nachos, huevos ranchos (Mexicaans ontbijtje) en taco’s. Het geeft net dat beetje extra smaak en frisheid aan het gerecht.
Bereiding van de Pico de Gallo
Het maken van deze heerlijke Mexicaanse salsa is zeer gemakkelijk.
Als eerste snijd je de rode ui in snippers en de groene paprika in stukjes. Vervolgens snijd je de koriander, jalapeño en tomaten fijn.
Pers de limoen uit en mix de limoensap met de fijn gesneden groentes in een kommetje. Roer alles goed door elkaar en dat was het dan.
Easy peasy right?
Serveer het bij de gevulde tacos, tortilla’s of op een bruschetta.
Vind je Jalopenos te pittig. dan kun je deze ook vervangen door de andere helft van de groene paprika.