Recept

Piña Colada Panna Cotta

“If you like piña coladas..” dan is deze heerlijke pina colada panna cotta zeker iets voor jou! Wij hebben weer een van onze favoriete toetjes in een nieuwe smaak gemaakt. Dit keer met alle bekende smaken van een piña colada cocktail. Kokos, limoen, ananas en rum, je vindt het allemaal hierin terug. Lekker tropisch en daarmee ideaal voor deze zomer!

Voor de alcoholvrije versie kun je de rum vervangen voor wat extra kokosmelk.

Liever panna cotta met een ander drankje? Ga dan voor onzelimoncello panna cotta met frambozen!

Bereiding van de Piña Colada panna cotta

Als eerste beginnen we met het weken van de gelatine blaadjes. Pak een kom en voeg hier de blaadjes aan toe. Kijk op de verpakking hoeveel eetlepels water je moet gebruiken per blaadje. Meestal gebruik je 1 eetlepel per gelatine blaadje.

Pak dan een steelpannetje en zet deze op de kookplaat. Verwarm de slagroom samen met de kokosmelk in een pannetje en voeg het vanille-extract en de suiker toe. Roer alles goed door tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de Malibu en de rasp van 1 limoen toe. Meng alles goed met elkaar. Zodra de room begint te koken haal je de pan van het fornuis.

Haal de blaadjes gelatine uit de kom met water en knijp deze 1 voor 1 uit. Voeg ze vervolgens toe aan de warme room met kokos. Roer alles goed door tot de gelatine blaadjes volledig zijn opgelost.

Schenk dan de room in glaasjes en zet deze in de koelkast. Laat de panna cotta in 4 uurtjes stijf worden. Zodra ze opgestijfd zijn, kun je ze versieren met stukjes ananas, limoenrasp en kokosvlokken.

Geniet ervan!

Pina Colada Panna Cotta
Pina Colada Panna Cotta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Toetjes

Laat gerust een reactie achter