Recept

Pindakaas Blondies

Pindakaas Blondies
Pindakaas Blondies
Pindakaas Blondies
Pindakaas Blondies

Daar zijn we weer! We hebben weer een heerlijk zoet recept voor jullie met pindakaas! Dit keer geheel vegan (mits je wel voor vegan chocolade kiest). Deze pindakaas blondies zijn onwijs lekker. Ze zijn smeuïg, goed van smaak, heerlijk gevuld met chocolate chips én makkelijk om te maken. Wij hebben al eerder recepten voor blondies gedeeld. Zo maakten wij ze voor Pasen, met oreo en met karamel likeur. Dit keer wilden we een gezondere versie maken en besloten we aan de slag te gaan met haver- en kokosmeel. Ook zit hier geen ei en boter in en dat maakt dat dit gebakje vegan is. Super lekker en een perfecte guilty pleasure om van te genieten!

De afmetingen van de bakvorm die wij hiervoor hebben gebruikt zijn: 28x18cm.

Bereiding van de Pindakaas Blondies

Verwarm de oven voor op 175 graden. In een bakvorm plaatsen wij bakpapier, die aan de zijkanten eroverheen hangt. Dit is de makkelijkste manier om daarna het baksel uit de vorm te krijgen.

In een kom plaatsen wij de kristalsuiker met de pindakaas en de vanille-extract. Met een mixer mixen wij de suiker met de pindakaas tot het egaal is.

Mix in een andere kom de havermeel met de havervlokken, het bakpoeder, het zeezout en de kokosbloem. Voeg in delen de droge ingrediënten toe aan de kristalsuiker en de pindakaas.

Wist je dat je havervlokken in een foodprocessor kan doen en dan ook zelf havermeel kan maken?

Voeg vervolgens langzamerhand de amandelmelk toe. Wanneer de amandelmelk volledig is opgenomen in het beslag, spatel je de chocolate chips erdoorheen.

Schep het beslag in de bakvorm en verspreidt het beslag goed. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de pindakaas blondies in de oven tot het goudbruin is in ongeveer 30 minuten. Het is niet erg als de blondies er nu niet mooi uitzien.

Laat de Pindakaas Blondies afkoelen in de vorm. Wanner het is afgekoeld smelten wij pure chocolade. We smelten de pure chocolade in de magnetron. Zorg er wel voor dat je de chocolade niet laat verbranden in de magnetron. Dus smelt het in intervallen van eerst 30 seconden en daarna 5 seconden totdat alles volledig gesmolten is. Roer tussendoor. Verspreid de pure chocolade over de Pindakaas Blondies. Sprenkel er een beetje zout overheen en laat de chocolade hard worden.

Enjoy!

Deze pindakaas blondies blijven zo’n 5 dagen goed in de koelkast.

Vond je deze pindakaas blondies ook zo lekker? Probeer dan ook onze andere blondies.

Pindakaas Blondies
Pindakaas Blondies
Pindakaas Blondies
Pindakaas Blondies

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenBrownies & Blondies

Laat gerust een reactie achter