Recept

Pindakaas Chocolade Cupcakes

Cupcakes! We love them. Dat wij gek op cupcakes zijn, is jullie vast niet ontgaan. Al vele mooie creaties hebben wij gemaakt. Onze nieuwste cupcake recept is deze heerlijke pindakaas chocolade cupcakes. Zien ze er niet heerlijk uit? Als jij net zo gek bent op chocolade en pindakaas als wij, dan is dit recept zeker iets voor jou. Een perfecte combi, fluweelzachte chocolade cupcakes en een smeuïge botercreme. Beter kan het niet worden!

Hoe maak je de Pindakaas Chocolade Cupcakes?

Om te beginnen maken wij de chocolade cupcakes naar ons recept. Laat vervolgens de cupcakes goed afkoelen.

Het maken van de Italiaanse botercrème

Nu gaan wij beginnen aan het maken van de Italiaanse botercrème. Italiaanse botercrème is een van Kheira’s favoriete botercrème, omdat deze botercrème niet zo zoet is als de rest en ook lekker luchtig van smaak.

Splits de eieren boven een vetvrij kommetje. Plaats de 200 gram suiker in een pannetje met het water. De overige 30 gram laten we apart. Breng het water met de suiker aan de kook en plaats de suikerthermometer in de pan.

Plaats de eiwitten alvast in een kom van de standmixer. Je kan ook een handmixer gebruiken, maar dan raden wij je aan dat iemand je helpt met het maken van dit schuim, want anders heb je te weinig handen ;).

Begin met het kloppen van het schuim als het schuim rond de 113 graden is. Voeg dan geleidelijk de kristalsuiker toe aan de eiwitten. Wanneer de suikerthermometer 118 graden heeft bereikt. Voeg je de suikersiroop in een dunne lijn toe aan de eiwitten. Blijf de eiwitten kloppen tot de eiwitten zijn afgekoeld. Snijd vervolgens de roomboter in kleine blokjes en voeg ze in delen toe aan de botercrème. Als alle roomboter is toegevoegd, voeg dan de pindakaas toe.

Het versieren van de cupcakes

Vul een spuitzak met een 2A spuitmond of een andere grote ronde spuitmond met de pindakaas botercrème. Op de afgekoelde cupcakes spuit je een mooie ronde toef. Plaats de cupcakes in de koelkast tot de botercrème opgestijfd is.

Snijd de pure chocolade fijn. Smelt de chocolade met de kokosolie in de magnetron in intervallen van 15 seconden, zodat de chocolade niet verbrand. Plaats de pure chocolade in een mok of in een glas en laat het even afkoelen.

Dip de cupcakes in de chocolade en laat de chocolade opstijven in de koelkast.

Voor het serveren van de cupcakes raden wij aan om ze uit de koelkast te halen, minimaal een uur voordat je de cupcakes gaat eten.

Enjoy!

Zin in andere cupcakes? Kijk dan eens op deze pagina en daar vind je veel meer lekkere cupcakes!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCupcakes & Muffins

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter